in

Mastercard face o schimbare uriașă în plăți și va afecta milioane de cumpărători

Mastercard face o schimbare uriașă în plăți și va afecta milioane de cumpărători. Mastercard a început să implementeze această metodă de plată în 2014, iar acum reprezintă aproximativ 25% din toate plățile online efectuate în acest mod în întreaga lume. A anunțat planurile pentru o schimbare majoră în ceea ce privește plățile online – și va afecta milioane de clienți.
>>> Banca Angliei emite un avertisment urgent pentru rezidenții din Marea Britanie

Mastercard face o schimbare uriașă în plăți

Furnizorul de carduri de plată a anunțat astăzi că dorește ca toate tranzacțiile de comerț electronic să fie 100% “tokenizate” în Europa până în 2030. Astfel, numărul de 16 până la 19 cifre de pe cardul de plată va fi înlocuit cu un număr alternativ unic de card, sau “token”, pentru a accelera plățile. Acestea vor fi folosite pentru tranzacții mobile, achiziții în aplicații și achiziții online. Mastercard a introdus această metodă de plată în 2014, iar în prezent reprezintă aproximativ 25% din toate plățile online efectuate în acest mod la nivel mondial, scrie Mirror.

Valerie Nowak, vicepreședinte executiv pentru produse și inovații la Mastercard Europe, a declarat “În Europa am văzut cum tokenizarea a luat amploare în întregul ecosistem, confortul și ratele reduse de fraudă se vând de la sine. Suntem încrezători că atingerea acestei viziuni până în 2030 este o situație în care cumpărătorii, comercianții cu amănuntul și emitenții de carduri au deopotrivă de câștigat.”

Securitate sporită, experiențe mai bune

Jorn Lambert, Chief Product Officer la Mastercard, a declarat: “Pe măsură ce experiențele fizice și digitale continuă să converge, noi depășim limitele a ceea ce este posibil. Ne concentrăm pe reunirea celor mai bune servicii digitale din clasa lor pentru a oferi mai multă valoare, acces și siguranță clienților noștri și consumatorului final. Vom continua să valorificăm potențialul acestor tehnologii pentru a oferi o securitate sporită, experiențe mai bune și, în general, noi modalități de plată.”
>>> Milioane de clienți ai acestei bănci vor primi un bonus de 100 de lire sterline începând de astăzi

Cu toate acestea, expertul în drepturile consumatorilor Martyn James a declarat pentru The Sun că acest lucru pune mai mult pe umerii întreprinderilor să se asigure că detaliile noastre sunt în siguranță. El a spus: “În condițiile în care frauda rămâne la niveluri record, orice lucru care ajută la protejarea banilor noștri este un lucru bun.

“Dar cu cât detaliile noastre de securitate sunt mai mult digitalizate, cu atât mai multă încredere trebuie să avem în întreprinderi pentru a face lucrurile cum trebuie. Iar persoanele care nu folosesc telefoane inteligente sau cărora le este greu să se descurce cu internetul vor fi lăsate în urmă în mod semnificativ – chiar în momentul în care utilizarea numerarului crește în Marea Britanie pentru prima dată după mulți ani.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Banca Angliei emite un avertisment urgent pentru rezidenții din Marea Britanie

Cine este Gigi Ciobănică, românul condamnat la ani grei de închisoare la Birmingham