in

Măsuri COVID-19: Toate pub-urile și restaurantele din Anglia, închiderea la ora 22.00

Marea Britanie a ridicat luni seara, 22 septembrie, nivelul de alertă cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus și ia noi măsuri. Guvernul britanic a decis astfel să oblige pub-urile și restaurantele să închidă mai devreme, în fața amenințării unui al doilea val ce s-ar putea solda cu 200 de decese pe zi în cazul lipsei de măsuri, informează AFP.

Într-o declarație adresată parlamentului, programată să aibă loc marți, prim-ministrul Boris Johnson „va confirma faptul că pub-urile, barurile şi restaurantele vor trebui să închidă la ora 22:00 începând de joi”, în Anglia, a anunțat luni executivul de la Londra, într-un comunicat de presă.


Numărul persoanelor care frecventează aceste localuri ar urma de asemenea să fie redus deoarece va fi permisă „doar servirea la masă”, ar urma să mai anunțe Johnson, după o reuniune de criză a executivul britanic, în cursul acestei dimineți.

Restricțiile survin după ce șefii serviciilor medicale din cele patru provincii britanice au ridicat nivelul de alertă legat de virus la patru, de la trei cât era din luna iunie, ceea ce corespunde unui nivel de transmitere „ridicat sau în creștere exponențială”.

Țara europeană cu cele mai numeroase decese provocate de COVID-19, aproape 42.000, Marea Britanie este martora „dublării la fiecare șapte zile” a numărului de contaminări, a avertizat, într-un discurs televizat, consilierul științific al guvernului Sir Patrick Vallance.

Peste 20 de cartiere londoneze se pregătesc pentru restricții. Rata infecției cu COVID-19 atinge cote alarmante

Boris Johnson, întâlnire de urgență cu privire la situația pandemiei. „Vor fi peste 200 de morți pe zi”. Se așteaptă un nou „LOCKDOWN”

Dacă epidemia urmează această curbă, „vom ajunge la 50.000 de cazuri zilnic la jumătatea lunii octombrie”, față de aproximativ 6.000 în prezent conform estimărilor și aceasta ar putea duce la „200 de decese pe zi sau mai mult, la jumătatea lunii noiembrie”, a estimat Vallance.

La apogeul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat zilnic aproape 1.000 de decese.

Noile măsuri anunțate de Boris Johnson vor fi valabile doar pentru Anglia, fiecare provincie britanică adoptând propriile decizii cu privire la gestionarea crizei sanitare.

Boris Johnson a vorbit luni telefonic cu premierii scoțian, galez și nord-irlandez și aceștia „au fost de acord să adopte o abordare cât mai mult posibil unificată în zilele următoare”. Cei trei lideri sunt, de asemenea, invitați la reuniunea de criză consacrată răspunsului guvernului la revenirea epidemiei, programată azi, înainte de intervenția premierului Boris Johnson în parlament.

Premierul Boris Johnson se va adresa, de asemenea, națiunii marți seară, un discurs dedicat modalităților de combatere a virusului și rolului populației în limitare propagării acestuia, care va fi transmis în direct.Peste 20 de cartiere londoneze se pregătesc pentru restricții. Rata infecției cu COVID-19 atinge cote alarmante

Peste 20 de cartiere londoneze se pregătesc pentru restricții. Rata infecției cu COVID-19 atinge cote alarmante

O adolescentă de 15 ani spune că patru bărbați au vrut să o răpească: „Erau români sau turci mari și bronzați”

O adolescentă de 15 ani spune că patru bărbați au vrut să o răpească: „Erau români sau turci mari și bronzați”