in

Noi măsuri financiare în Marea Britanie. Firmele primesc subvenții, lucrătorii independenți – 40% din profit

Ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, a anunțat azi, 22 octombrie, noi măsuri financiare pentru sprijinirea populației și a afacerilor.

Astfel, vor fi acordate subvenții pentru afacerile din domeniul ospitalității afectate de criza COVID care se află în zona din faza a doua a restricțiilor.

De asemenea, ministerul a crescut sumele anunțate pentru lucrătorii independenți.

Firmele din zonele care se află în faza a doua sunt eligibile pentru subvenții de 2.100 de lire sterline pe lună, 150.000 de companii fiind preconizate că vor beneficia de această măsură.

Noi ajutoare în Marea Britanie. Angajații firmelor obligate să se închidă vor primi compensații de la guvern timp de șase luni

Schema de susținere a locurilor de muncă s-a modificat, astfel încât angajatorii vor plăti doar 5% din orele nelucrate – în scădere de la o treime – iar pragul minim pentru orele lucrate va fi de o zi pe săptămână, în loc de 33% din timpul de lucru.

De asemenea, subvențiile pentru lucrătorii independenți au crescut la 40% din profiturile medii, iar cei eligibili vor primi până la 3.750 de lire sterline.

Potrivit Daily Mail, cheltuielile vor fi de 3,1 miliarde de lire sterline până în ianuarie – și ar putea fi de două ori mai mari dacă rata de infectare se va menține până în aprilie 2021.

Rishi Sunak a spus că s-a consultat cu liderii din industria ospitalității și a recunoscut că „afacerile deschise, dar cu dificultăți, necesită sprijin suplimentar”.

„Mesajul a fost clar – impactul restricțiilor asupra afacerilor este mai rău decât se spera”, a spus ministrul.

Până acum, guvernul a împrumutat mai mult de un miliard de lire sterline pe zi în timpul pandemiei.
Foarte puțini români din UK s-au înscris pentru votul prin corespondență. Ambasada cere „cât mai multe secții de votare în decembrie”

Stoke-on-Trent, Coventry și Slough intră în faza a doua a restricțiilor. Nottinghamshire se îndreaptă spre FAZA A TREIA