in

McDonald’s a majorat preţul cheeseburgerilor în Marea Britanie pentru prima dată în 14 ani

McDonald’s a majorat preţul cheeseburgerilor în Marea Britanie pentru prima dată în 14 ani, din cauza presiunii asupra costurilor, transmite Reuters.

Lanţul de fast-food a confirmat miercuri că burgerul emblematic este unul dintre produsele care se confruntă cu creşteri de preţ în reţeaua sa de restaurante din Marea Britanie. Costul unui cheeseburger a crescut cu 20%, de la 99 pence (1,19 dolari) la 1,19 lire sterline.

Ultima dată când McDonald’s a crescut preţul cheeseburgerului său în Marea Britanie a fost în urma crizei financiare globale din 2008.

Marea Britanie a fost forțată să ia electricitate din Belgia în timpul caniculei și a plătit cel mai mare preț din istorie: plus 5.000%

McDonald’s a majorat preţul cheeseburgerilor în Marea Britanie

Pentru alte produse din meniul McDonald’s din Marea Britanie preţurile au crescut cu 10 pence – 20 pence, inclusiv cutiile McNugget, meniurile de mic dejun şi upgrade-urile de la meniuri medii la mari. McDonald’s a spus că unele produse vor rămâne neafectate de creşterea preţurilor. Preţurile vor continua să varieze între restaurantele deţinute de francizaţi, care pot stabili preţuri pe baza recomandărilor companiei.

Într-o declaraţie adresată clienţilor, CEO-ul McDonald’s din Marea Britanie şi Irlanda, Alistair Macrow, a declarat că presiunile inflaţioniste în creştere au forţat compania să facă nişte ”alegeri grele” în privinţa preţurilor. 

”Presiunile de astăzi înseamnă că, la fel ca mulţi, trebuie să facem nişte alegeri dificile cu privire la preţurile noastre. La fel ca dumneavoastră, compania noastră, francizaţii noştri care deţin şi operează restaurantele noastre şi furnizorii noştri simt cu toţii impactul creşterii inflaţiei”, a spus Macrow.

Creşterile de preţuri au loc pe măsură ce companiile se confruntă cu costuri crescute pentru articole precum combustibil, salarii şi ingrediente, pe măsură ce inflaţia continuă să accelereze. În Regatul Unit, inflaţia a atins un nou vârf de 9,4% în iunie, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

britanici ingrijorati

Britanicii, extrem de îngrijorați: cred că actuala criză va provoca un val de criminalitate, decese și revolte

„Sunset Sea-mphony”, un eveniment devenit tradiție, se întoarce în Constanța, pentru a șasea ediție

„Sunset Sea-mphony”, un eveniment devenit tradiție, se întoarce în Constanța, pentru a șasea ediție