in

Medic din Londra: Un pacient infectat cu COVID a murit în timp ce vorbea la telefon cu soția sa

Un medic dintr-o secție Covid din Londra a povestit cum a văzut un pacient cu aspect sănătos care a murit în timp ce vorbea la telefon cu soția sa.

Profesorul Hugh Montgomery, care lucrează la Spitalul Whittington din Londra, a spus că pacientul „arăta destul de bine” când și-a sunat soția de pe telefonul mobil.

Medicul a declarat că, la întoarcerea sa, 15 minute mai târziu, a constatat că bărbatul murise, scrie Daily Mail.

Bărbatul a murit în urma unei „hipoxemii” – un fenomen legat de Covid, atunci când pacienții par bine, în ciuda nivelurilor extrem de scăzute de oxigen.

Profesorul Montgomery a vorbit la BBC Radio 4 și despre presiunile cu care s-a confruntat personalul spitalului în aprilie.

Spitalele din Marea Britanie duceau lipsă de spații în secții, de oxigen și chiar de perne, pacienții fiind tratați de medici în autoutilitarele de urgență, în timp ce așteptau până la șase ore pentru a fi internați.


Situația dramatică: Marea Britanie anunță aproape 1.000 de morți în ultimele 24 de ore. Boris Johnson: „Virusul a scăpat de sub control”

În unele cazuri, oamenii au fost duși la mai mult de 100 de mile distanță, în timp ce unele secții de urgență din Londra au început să întrebe spitale importante din Yorkshire dacă vor prelua unii dintre pacienții cu Covid.

În ziua în care vaccinul Oxford / AstraZeneca din Marea Britanie a fost aprobat pentru utilizare, Essex a declarat „incident major” la cele șase spitale ale sale, permițând apoi mutarea pacienților în altă parte, accelerarea externărilor, apelarea personalului suplimentar, precum și anularea îngrijirilor și operațiilor care nu erau urgente.

Medicii din zonele cele mai afectate de numărul crescând de cazuri de coronavirus au declarat că sunt „extrem de înspăimântați” și sunt la doar câteva zile distanță de a fi nevoiți să facă „alegeri oribile” cu privire la cine va fi tratat și cine va fi lăsat să moară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Luton: Bătaie între români cu săbii și bâte de baseball

Un cercetător român din Londra va conduce Casa Națională de Asigurări de Sănătate din România