in

Medicii generaliști din UK luați ZILNIC la bătaie de pacienți, lipsa personalului îi înfurie pe oameni

Medicii generaliști din UK luați ZILNIC la bătaie de pacienți, lipsa personalului îi înfurie pe oameni.

Actele de violență în cabinetele medicilor de familie din Marea Britanie aproape că s-au dublat în cinci ani, potrivit unor noi cifre, în timp ce liderii medicilor avertizează asupra unei crize pe fondul creșterii cererii de medici și a lipsei de personal.

În prezent, poliția înregistrează în medie trei incidente violente în cabinetele de medicină generală în fiecare zi, scrie The Guardian.

Personalul se confruntă cu atacuri, abuzuri și agresiuni fără precedent din partea pacienților, iar cabinetele se luptă să facă față unor “niveluri de cerere imposibil de gestionat” după ani de zile în care nu au reușit să recruteze sau să păstreze un număr suficient de medici de familie.

Măsurile de securitate, cum ar fi butoane de panică și ecrane la recepție, sunt acum din ce în ce mai des implementate în cabinetele medicilor de familie, a aflat The Guardian.

Pacienții din Marea Britanie afectați de ”scandalul sângelui infectat” vor primi bani, afectate circa 30.000 de persoane

Medicii generaliști din UK luați ZILNIC la bătaie de pacienți

În 2021-22, au avut loc 1.068 de incidente penale de violență în centrele de sănătate și cabinete, potrivit cifrelor obținute de presă. Medicii au avertizat că infracțiunile înregistrate oficial sunt doar “vârful unui iceberg mult, mult mai mare” cu care se confruntă personalul medical.

Aseară, cei mai în vârstă doi medici britanici au condamnat valul de violență și au cerut măsuri urgente pentru a rezolva în sfârșit criza forței de muncă.

“Este inacceptabil ca medicii generaliști și personalul lor să se teamă și să fie expuși riscului de a fi abuzați verbal sau fizic, în condițiile în care lucrează în mijlocul unor presiuni excepționale și se străduiesc să facă tot ce pot pentru pacienți”, a declarat Dr. Chaand Nagpaul, președintele Asociației Medicale Britanice. “Cabinetele medicilor de familie se confruntă cu niveluri de cerere imposibil de gestionat, cu 2.000 de medici de familie mai puțin decât în 2015”, a mai spus el.

Cuplu britanic nevoit să-și bage copilul mort în frigider: ”Nimeni în spital dispus să aibă grijă de el”

El a adăugat că nu este “nicio surpriză” faptul că pacienții se luptă să obțină programări din cauza “lipsei de capacitate” la nivel național.

În 2015, Jeremy Hunt, pe atunci secretar de stat pentru sănătate, s-a angajat să angajeze 5.000 de medici generaliști în plus în cinci ani – dar totalul a scăzut în loc să crească.

În manifestul lor din 2019, conservatorii au promis că vor recruta cu 6.000 de medici generaliști în plus până în 2024, dar Sajid Javid, actualul ministru al sănătății, a recunoscut în noiembrie anul trecut că este puțin probabil să își atingă obiectivul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.2]

sobolani toaleta

În Marea Britanie, mai mulți șobolani ca niciodată, intră în case prin toalete: ”Nimeni nu este în siguranță”

long covid

Marea Britanie, date alarmante: două milioane de persoane suferă de ”longCovid”, cu inima sau plămânii afectați