in

Merkel în carantină, Europa tremură

Cancelarul Angela Merkel (CDU) trebuie să intre acum în carantină, din cauza coronavirusului, a anunțat duminică seară la Berlin purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Seibert. După apariția sa în conferința de presă seara, cancelarul a fost informat că a avut contact vineri cu un medic, care între timp a fost descoperit pozitiv pentru coronavirus.

Angela Merkel a organizat o conferință de presă duminică seară, la Berlin, după un tele-confernță cu primii miniștri ai landurilor, cu privire la restricțiile de contact în cadrul măsurilor anti-coronavirus. Guvernul federae și cele ale landurilor au decis că adunarea a mai mult de două persoane trebuie să fie interzisă în public în toată Germania. Rudele care locuiesc în acceași gospodărie sunt excluse.

Boris Johnson amenință că va închide PARCURILE și locurile publice din UK și va limita libertatea de circulație a persoanelor

Merkel a fost la cumpărături, în supermarketul „Hit Ullrich” sâmbătă după-amiază, la 17:00. Mai întâi a mers la rafturile de legume, apoi la delicatese. A umplut coșul de cumpărături, a pus mărfurile (inclusiv săpun și hârtie igienică) pe banda casei de marcat 1, și a plătit cu cardul.

Angela Merkel are 65 de ani și este la al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. În urmă cu 9 luni, starea ei de sănătate a îngrijorat opinia publică, după ce a fost surprinsă tremurând la mai multe evenimente oficiale.

Citiți continuarea pe Ziarul Românesc Germania.
Boris Johnson amenință că va închide PARCURILE și locurile publice din UK și va limita libertatea de circulație a persoanelor

Adolescent de 18 ani, ucis de coronavirus în Anglia. Guvernul ar putea lua măsurile din Italia și Franța