in

MigrationWatch UK: Imigranţii est-europeni lasă britanicii fără slujbeRata mare a şomajului din Marea Britanie a fost pusă, din nou, pe seama imigranţilor din estul Europei. De data aceasta un raport al MigrationWatch uk este cel care face o legătură între tinerii britanici care nu-şi găsesc de lucru şi imigranţii est-europeni.

Un raport MigrationWatch UK, citat de BBC News Online, arată că, în Marea Britanie, numărul muncitorilor din ţările care au intrat în UE în 2004, era, în al treilea trimestru al lui 2011, cu 600.000 mai mare decât cel din momentul aderării. În aceeaşi perioadă, numărul tinerilor şomeri a crescut cu aproximativ 450.000, ajungând la 1.016.000, conform datelor Biroului Naţional de Statistică.

Raportul exclude influenţa asupra şomajului din UK a muncitorilor care provin din România şi Bulgaria, analizând doar numărul muncitorilor din ţările A8, (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Estonia, Letonia şi Lituania).

În concluziile studiului, reprezentanţii MigrationWatch UK susţin că ar fi o coincidenţă remarcabilă dacă nu ar exista nicio legătură” între aceste date. Sir Andrew Green, preşedintele organizaţiei care analizează impactul muncitorilor străini asupra pieţei britanice a locurilor de muncă, a declarat pentru BBC că imigranţii din ţările A8 “au tendinţa să fie în mod disproporţionat tineri, educaţi şi pregătiţi să muncească din greu, pe salarii mici”.

Pe de altă parte, Matt Cavanagh, director asociat al Institutului de cercetare pentru politici publice (IPPR), a afirmat că raportul este “doar o presupunere, prezentată în mod eronat drept o cercetare”. “Să încerci să faci ca problema şomajului în rândul tinerilor să arate ca fiind generată doar sau în cea mai mare parte de imigraţie – aşa cum face acest raport, folosind date selectiv şi juxtapunerea falsă din punct de vedere metodologic între numărul imigranţilor din ţările A8 şi rata de creştere a şomajului – este o eroare profundă şi iresponsabilă”, a declarat Cavanagh.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Compensaţiile în cazul plăţii asigurării Payment Protection Insurance

Baconschi: “3 milioane de români din Diaspora trebuie să voteze”