in

Mihalache a fost numit oficial ambasador în Marea Britanie

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 8 iunie, decretul pentru eliberarea din funcție a șefului Cancelariei prezidențiale, Dan Mihalache. Totodată, Iohannis l-a numit pe acesta ambasador in Marea Britanie, potrivit ziare.com.

Fost consilier al premierului Adrian Nastase si fost deputat PSD, Dan Mihalache a ajuns in 2012 secretar general adjunct in Guvernul Ponta. A fost dat afară după ce a declarat că parteneriatul strategic al României cu Statele Unite al Americii îl “lasă rece”, se mai arată pe ziare.com.

El a făcut parte din echipa de campanie a lui Klaus Iohannis, iar după victoria acestuia a fost numit șef al cancelariei prezidențiale.
Acum un an, Mihalache a fost în centrul unor controverse politice după ce a participat alături de Mihai Gâdea, directorul Antena 3, la o întrunire a sașilor plecați din România, în Germania, mai scrie HotNews.ro.

Pe 16 iulie 2015, în timpul unei vizite în Serbia, alături de președintele Klaus Iohannis, Dan Mihalache a fost surprins într-o postură cel puțin ciudată. El a fost fotografiat într-o poziție în care se pare că trăgea un pui de somn, după ce președinții Iohannis și Nikolic părăsiseră ședința de lucru.

După apariția fotografiilor în presă, Mihalache a spus că „sunt o manipulare ordinară”, potrivit stiripesurse.ro.

“Văd ca prezenţa mea la Cotroceni deranjează foarte tare, de vreme ce o dată pe săptămână se inventează câte o ştire care să mă pună într-o lumină defavorabilă. Poza este o manipulare ordinară. Este vorba despre un moment în care delegația românăaştepta terminarea convorbirilor tete-a-tete dintre președinții Nikolic şi Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de o oră. De altfel, cine se uită la poză, vede foarte clar că fiecare membru al delegaţiei îşi vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alţii citeaudocumente. Mi-aş fi dorit eu să aţipesc, dar nu am această capacitate din păcate. Nu cred că partea sârbă se pretează la asemenea gesturi. Mai degrabă este vorba de unbinevoitor român”, a spus şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, la acel moment.

Iohannis a propus in urma cu doua luni 19 noi ambasadori, printre care si pe Mihalache pentru Marea Britanie, in urma cu doua luni.

 

Miercuri el a mai semnat decretele de numire și pentru Brandușa Predescu în Olanda, Ion Vîlcu in Mexic și George Bologan în Italia, Malta și San Marino.

Dan Mihalache „Somnorilă” ar putea fi ambasador la Londra

Iohannis zguduie Externele. 14 ambasadori rechemați de la post

Iohannis a anunțat noul ambasadorul de la Londra

Traian Băsescu despre numirea lui Mihalache ambasador la Londra: „Este o mare eroare diplomatică”

 Mihalache vrea ambasador, dar nu renunță la indemnizația de la academia lui Gabriel Oprea

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sufleu de conopidă

Submarin rusesc interceptat în Canalul Mânecii