in

Mii de britanici aflați în concediu în Portugalia s-au îmbulzit în aeroporturi pentru a evita carantina

Mii de turiști britanici aflați în concediu în Portugalia s-au urcat în ultimele curse către Regatul Unit înainte de intrarea în vigoare a carantinei obligatorii de 10 zile.

Marea Britanie a eliminat în noaptea de duminică spre luni Portugalia de pe lista verde a țărilor sigure, iar mulți britanici au preferat să-și scurteze vacanța decât să stea izolați mai bine de o săptămână.

Sute de britanici s-au înghesuit să prindă locuri în ultimele avioane spre Marea Britanie de pe Aeroportul Faro, înainte să intre în vigoare carantina obligatorie de zece zile pentru cei care sosesc din Portugalia, scrie ProTV.

 „Am fost nevoiţi să schimbăm zborul pentru că nu putem sta în carantină, aşa că am luat un avion mai repede, a costat enorm să ne schimbăm biletele dar, din fericire, am reuşit să găsim bilete la zborul acesta”, a declarat Christy Ross, turist britanic.

Marea Britanie anunță noile restricții internaționale. „Mai multe țări vor fi pe lista roșie”. Este posibil ca Portugalia să ajungă pe lista de carantină

„Suntem liber-profesioniști. Dacă stăm 10 zile acasă nu câștigăm niciun ban, așa că trebuie să plătim și să mergem acasă. Nu avem altă opțiune”, a spus britanicul Simon Pendlebury.


Oamenii care au renunțat la vacanțe doar ca să scape de carantină spun că guvernul britanic a luat decizia din senin.

„E ridicol că pun restricții pentru Portugalia, pentru că e mai sigur aici decât acasă. Sunt mai mulți oameni cu varianta indiană sau cum îi zice în orașe din Anglia decât sunt aici în toată țara, așa că e o nebunie”, a declarat un alt turist britanic.

În Marea Britanie sunt in creștere infecțiile provocate de varianta indiană a COVID-19, sau Delta. La ultimul bilanț s-au înregistrat peste 5.300 de cazuri noi. Într-o singura săptămână s-au înmulțit cu aproape 50%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministerul de Externe britanic, cele mai recente sfaturi de călătorie în România. Lista completă a centrelor de testare agreate de Guvernul Regatului Unit

SENZAȚIONAL: Programul „First Homes” în Marea Britanie! Guvernul britanic și consiliile locale subvenționează cumpărarea de case cu până la 50% din preț