in

Mii de britanici se infectează zilnic cu varianta Omicron. Cazurile COVID s-au dublat într-o săptămână în Scoția

Mii de britanici se infectează zilnic cu varianta Omicron. Cazurile COVID din Scoția s-au dublat într-o săptămână

Mii de britanici se infectează cu varianta Omicron în fiecare zi, sugerează datele oficiale, cazurile de COVID din Scoția atingând nivelul maxim din ultimele trei luni.

Tulpina Omicron este acum detectată la 8,5% dintre cazurile de coronavirus și se dublează la fiecare două – trei zile, potrivit unei analize a Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

Cu o medie de 48.000 de britanici testați pozitiv pentru COVID în fiecare zi, peste 4.000 dintre ei sunt susceptibili a fi infectați cu varianta Omicron – chiar dacă au fost confirmate mai puțin de 1.000 de cazuri până în prezent.

Scoția, care alături de Londra a devenit unul dintre focarele Omicron din Marea Britanie, a raportat astăzi, 10 decembrie, 5.018 de cazuri COVID pozitive, cel mai mare număr din ultimele trei luni și dublu față de acum o săptămână.

Prim-ministrul Nicola Sturgeon le-a spus scoțienilor să se pregătească pentru un „tsunami” de cazuri la o conferință de presă la Edinburgh, în timp ce a avertizat că noua super-variantă reprezintă o „provocare severă”.

Ea a spus: „Adevărul este că ne confruntăm cu o provocare reînnoită și foarte severă în fața noii variante Omicron.”


Șefii din domeniul sănătății publice se așteaptă ca până la Crăciun Omicron să depășească Delta la nivel național, răspândirea sa rapidă determinând Guvernul de la Londra să recurgă la Planul B.

Anglia se pregătește pentru Planul C: Măști în interior, scanare la intrarea în pub-uri

Un membru al grupului științific consultativ al guvernului SAGE a avertizat că Omicron se răspândește mai repede în Marea Britanie decât în ​​Africa de Sud – unde cazurile au crescut de 10 ori în două săptămâni.

Guvernul Regatului Unit speră ca restricțiile din Planul B să fie suficiente pentru a încetini răspândirea tulpinii mutante, oferind NHS timp pentru a vaccina cu a treia doză milioane de oameni, scrie Daily Mail.

Planul B a intrat în vigoare în Anglia

Prima parte a Planului B al lui Boris Johnson a intrat în vigoare astăzi în Anglia, odată cu introducerea măștilor obligatorii în alte locuri interioare precum teatre, cinematografe și biserici.

Noul ghid de muncă la domiciliu va intra în vigoare luni, 13 decembrie, iar parlamentarii vor vota a doua zi introducerea pașapoartelor de vaccinare pentru cluburile de noapte și locațiile mari.

Modelul SAGE avertizează că Marea Britanie s-ar putea confrunta cu până la 1.000 de spitalizări pe zi până la Anul Nou din cauza tulpinii mutante, întărind apelurile către cetățenii din Regatul Unit să-și facă vaccinul de rapel.

De asemenea, șefii din domeniul sănătății au avertizat că ar putea fi un milion de cazuri cumulate până la sfârșitul anului 2021.


…. Mii de britanici se infectează zilnic cu varianta Omicron. Cazurile COVID din Scoția s-au dublat într-o săptămână…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

placebo

Româncă, voluntară la testarea unui nou vaccin anti-COVID: „Cele mai rele reacții adverse le-au avut cei care au primit placebo”

Bărbat împușcat mortal

PANICĂ în Londra: Bărbat înarmat împușcat mortal de polițiști în centrul capitalei britanice