in

Mii de oameni încearcă să părăsească Marea Britanie înainte ca Franța să închidă granițele

mii de oameni părăsesc Marea Britanie

Mii de oameni s-au grăbit azi, 17 decembrie, să traverseze Canalul Mânecii înainte ca Franța să închidă granițele, în această noapte.

Conform noilor reguli, Franța va restricționa drastic călătoriile către și dinspre Marea Britanie de la miezul nopții, doar cei cu „motive convingătoare” putând intra sau ieși.

În urma noii măsuri, zborurile, trenurile și feriboturile către Franța s-au vândut, vineri, în câteva ore, deoarece călătorii încearcă disperați să ajungă în țară înainte de intrarea în vigoare a noii interdicții.

Imaginile surprinse în gara St Pancras din Londra arată zeci de pasageri încărcați cu valize care se îndreptau spre trenurile Eurostar, potrivit Daily Mail.

Eurostar a raportat o creștere a rezervărilor, iar compania de analiză a aviației Cirium a declarat că sunt programate 540 de zboruri între Marea Britanie și Franța înainte de ziua de Crăciun.

Franța închide granița cu Marea Britanie din cauza răspândirii Omicron în regat

Între timp, operatorii de feriboturi peste Canalul Mânecii au declarat că există o creștere a rezervărilor în aceste zile, scrie Daily Mail.


Eurostar îndeamnă oamenii să evite gara St Pancras din Londra, cu excepția cazului în care au un bilet rezervat în prealabil și un rezultat negativ al testului de coronavirus.

Cele mai multe dintre serviciile de tren au fost vândute vineri, deoarece mulți oameni și-au prezentat planurile de călătorie de Crăciun după ce noile restricții au fost anunțate joi.

Premierul francez Jean Castex a declarat că restricțiile vor fi aplicate de vineri, începând cu ora 23:00, ora Marii Britanii. Călătoriile pentru turism sau afaceri nu vor fi permise.

Castex a spus că acest lucru se întâmplă „în fața răspândirii extrem de rapide a variantei Omicron în Regatul Unit”.

Persoanele care intenționează să călătorească prin Franța în alte țări pot continua călătoria doar dacă rămân în zona internațională a unui aeroport mai puțin de 24 de ore.

Cei cărora li s-a permis să intre în Franța vor trebui să prezinte dovezi ale unui test negativ pentru coronavirus efectuat cu mai puțin de 24 de ore înainte și trebuie să se izoleze timp de cel puțin două zile.

Transportatorii și lucrătorii din transport sunt scutiți de noile reguli, iar contul de Twitter al Eurostar a fost inundat de mesaje de la oameni care doresc rambursarea biletelor.

Noile restricții au fost dispuse după săptămâni de tensiuni politice dintre Franța și Marea Britanie cu privire la drepturile de pescuit post-Brexit și la modul în care să trateze imigranții traversează Canalul Mânecii.


…Mii de oameni încearcă să părăsească Marea Britanie înainte ca Franța să închidă granițele…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.5]

Valeriu Gheorghiță: „Marea Britanie va ajunge la un milion de infectări cu COVID pe zi”

Valeriu Gheorghiță: „Marea Britanie va ajunge la un milion de infectări cu COVID pe zi”

romani abandomati stansted

Peste 100 de români, complet abandonați în aeroportul Stansted, zbor Londra – Baia Mare anulat