in

Mii de pub-uri din Marea Britanie sunt în pragul falimentului și vor închide fără subvenții pentru facturile la energie

Mii de baruri riscă să se închidă în lipsa unui sprijin urgent din partea guvernului pentru a atenua efectele creșterii facturilor la energie, punând în pericol locurile de muncă într-un sector care încă se luptă să se refacă după pandemia Covid, scrie The Guardian.

Șefii companiilor care dețin aproape jumătate din cele 47.000 de pub-uri din Marea Britanie au declarat că locatarii au dat deja preaviz pentru că nu pot face față facturilor la energie, care vor crește de peste cinci ori în unele cazuri.

Spre deosebire de gospodării, întreprinderile nu beneficiază de un plafon privind ceea ce pot cere furnizorii pentru gaz și electricitate, ceea ce înseamnă că multe firme se confruntă cu închiderea fără intervenția statului.

Citiți și: O halbă de bere costă peste 7 lire sterline la Londra: „Este odios, nu-mi permit”

Pierderi masive de locuri de muncă în sector

Într-o scrisoare adresată guvernului și candidaților la șefia Partidului Conservator, Liz Truss și Rishi Sunak, Asociația britanică a berii și a barurilor a declarat că pierderile masive de locuri de muncă sunt inevitabile în absența unui ajutor pentru o industrie care are 940.000 de angajați.

Nick Mackenzie, directorul executiv al lanțului de pub-uri Greene King, care numără 3.100 de angajați, a declarat că lovitura de la factura de energie a venit chiar în momentul în care sectorul se lupta pentru a reveni după ravagiile cauzate de închiderile Covid-19, care au afectat în mod deosebit industria ospitalității și i-au lăsat pe mulți dintre ei cu datorii mari.


“În timp ce guvernul a introdus măsuri pentru a ajuta gospodăriile să facă față acestei creșteri bruște a prețurilor, întreprinderile sunt nevoite să facă față singure acestei situații, iar situația se va înrăutăți la toamnă”, a declarat Mackenzie.

Imposibilitatea de a-și plăti facturile

“Fără o intervenție guvernamentală imediată pentru a sprijini sectorul, ne-am putea confrunta cu perspectiva ca pub-urile să nu-și poată plăti facturile, să se piardă locuri de muncă și localurile iubite din întreaga țară să fie forțate să-și închidă porțile, ceea ce înseamnă că toată munca bună depusă pentru a menține pub-urile deschise în timpul pandemiei ar putea fi irosită.”

Spre deosebire de gospodării, pub-urile și alte întreprinderi mici își cumpără de obicei energia de la furnizori în cadrul unor contracte cu preț fix pe termen lung, care sunt adesea reînnoite în această perioadă a anului pentru o dată de începere din octombrie.

Alte baruri au raportat că furnizorul le-a spus să depună un avans de 10.000 de lire sterline dacă doresc un contract sau că au primit oferte de preț care prevăd o creștere de șase ori mai mare a costurilor cu energia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Peste £2 milioane compensație pentru pierderea piciorului

Un băiat de 11 ani din Scoția are un IQ mai mare decât Einstein. „Am știut mereu că este un geniu”