in

Mii de vieți ar fi putut fi salvate în Marea Britanie dacă restricțiile erau impuse mai devreme

Mii de vieți ar fi putut fi salvate dacă Marea Britanie ar fi impus restricțiile mai devreme de 23 martie, susține un consilier științific guvernamental.

Potrivit lui Sir Ian Boyd, membru al grupului SAGE din cadrul guvernului britanic, o săptămână mai devreme ar fi fost de ajuns pentru ca situația să fie cu totul alta.

„Ar fi fost o diferență destul de mare”, susține Sir Ian.

Cifrele Ministerului Sănătății arată că 36.042 de britanici au murit după ce au fost testați pozitiv pentru coronavirusul care a început să se răspândească rapid în Marea Britanie, în martie.

Însă adevăratul număr al victimelor bolii Covid-19 ar putea fi aproape de 60.000, atunci când sunt luate în considerare și decesele suspecte și indirecte.

Un studiu arată că aplicarea unor reguli stricte pentru combaterea crizei coronavirusului din 16 martie ar fi putut limita numărul de decese la 11.200.

Boris Johnson: „Am trecut de vârful pandemiei, suntem pe o pantă descendentă”. Restricțiile rămân

Primul ministru Boris Johnson a trimis hotărât să impună anumite restricții pe 23 martie, în urmă cu 60 de zile.

Marea Britanie a fost una dintre ultimele țări din Europa care a în aplicare restricții – Germania, Belgia, Franța, Spania și Italia au făcut-o cu zile sau săptămâni mai devreme.

Sir Ian, profesor de biologie la Universitatea St. Andrews, a declarat pentru The Coronavirus Newscast: „Era important dacă se acționa foarte devreme”.

„Mi-ar fi plăcut să fi acționat cu o săptămână sau două săptămâni mai devreme și asta ar fi făcut o diferență destul de mare în ceea ce privește curbei infecției și, prin urmare, rata deceselor”, a mai spus el.

Italia, noi restricții, se închid toate magazinele, barurile, restaurantele, frizeriile, rămân deschise numai farmaciile și unitățile alimentare

El a spus că Marea Britanie, precum și alte țări europene, au fost „mai încete” decât națiunile care au luptat cu SARS la începutul anilor 2000.

SARS, cauzată de un alt tip de coronavirus, a infectat 8.000 de persoane în întreaga lume și a ucis 774 de persoane în 2002.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ryanair, reclamațiile pasagerilor: „Avion plin, fără distanță socială” VIDEO

paturi de spital

Idei macabre pe timp de pandemie: paturi de spital care devin sicrie dacă pacientul moare