in

Ministrul Apărării din UK, anunț important cu privire la situația din Afganistan: „Nu există această opțiune…” Oamenii preferă să moară decât să trăiască sub guvernarea talibanilor

Forțele britanice și cele ale NATO nu se vor mai întoarce în Afganistan după preluarea puterii de către talibani, a transmis, azi ministrul apărării britanic, Ben Wallace, conform Reuters.

„Confirm că talibanii controlează țara. Adică nu trebuie să fii analist politic ca să-ți dai seama că exact așa stau lucrurile’”, a declarat pentru Sky News ministrul.

Întrebat dacă Marea Britanie și NATO vor reveni în Afganistan, Wallace a exclus această posibilitate. „Nu există această opțiune… de a ne întoarce”, a confirmat el.

Wallace a explicat că zona militară a aeroportului din Kabul este sigură și că Marea Britanie face tot ce poate pentru a evacua cetățeni britanici și afgani care au legături cu Regatul Unit.

„Ținta noastră este… de circa 1.200 până la 1.500 de plecări pe zi în conformitate cu capacitatea aeronavelor noastre și vom menține acest aflux”, a spus el.

Regatul Unit și-a mutat ambasada din oraș pe aeroportul din Kabul. Întrebat ce va simți când va vedea steagul talibanilor fluturând peste clădirea care adăpostea până acum ambasada britanică din Kabul, Wallace a răspuns: „Simbolic vorbind, niciunul dintre noi nu-și dorea acest lucru”.


Marea Britanie: Se cere renunțarea la termenii „terorism islamist” și „jihadist”. „Nu ajută relațiile comunitare”

Totodată, Wallace a explicat că nu este încă momentul unei decizii de a-i recunoaște pe talibani drept guvernul afgan. „Cred că se vor mai întâmpla multe înaintea luării acestor decizii. Evident că testul suprem rezidă mai degrabă în acțiunile lor, decât în vorbele lor”, a mai spus oficialul.

Haosul a pus stăpânire pe Afganistan

Aeroportul din Kabul a fost luat cu asalt de mii de oameni disperați să fugă din țară, de teama noii puteri.

Avioanele pline cu oameni au putut să mai decoleze până luni dimineață de pe Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul, când toate zborurile comerciale au fost suspendate. Autoritatea aeroportuară i-a îndemnat fără succes pe localnici să nu aglomereze aeroportul, arată Aleph News.

Televiziunea indiană Republic a transmis imagini dramatice cu doi oameni care cad dintr-un avion care a decolat din Kabul.

Imagini publicate pe rețelele sociale arată cum oamenii disperați să fugă din calea talibanilor au luat cu asalt aeroportul și au ajuns inclusiv pe pistă.

În acest timp, elicopterele de luptă Apache ale armatei americane au fost filmate cum zboară extrem de aproape de pământ ca să elibereze calea de rulare, pentru ca un avion C-17 să poată decola. De asemenea, oamenii se agață de roțile avionului în timp ce acesta încearcă să decoleze.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Marea Britanie. Șofer român condamnat la închisoare. Transporta imigranți ilegali

Incident grav în Sussex, o mașină Tesla a intrat în plin în copii și părinți în fața unei școli