in

Ministrul britanic al Sănătății anunță că Londra intră în faza a doua a restricțiilor. Ce alte zone din Anglia vor fi în „lockdown” de sâmbătă

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat în urmă cu puțin timp că Londra va intra în faza a doua a restricțiilor, ceea ce înseamnă că gradul de răspândire a coronavirusului este ridicat. Noile restricții vor intra în vigoare de sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 0.00.

Capitala se va confrunta cu noi restricții, după ce guvernul a încheiat un acord cu primarul Sadiq Khan. Alături de Londra vor intra în aceeași zonă a restricțiilor Essex, Elmbridge, Barrow in Furness, York, North East Derbyshire, Chesterfield și Erewash.

Astfel, de sâmbătă, vor fi interzise vizitele între gospodării. De asemenea, oamenii care locuiesc în alte case nu vor avea voie să se întâlnească nici în pub-uri sau în alte locuri în interior.

Socializarea în aer liber – inclusiv în pub-uri și grădini private – va fi încă permisă în cadrul regulii celor șase, în faza a doua.

Cu toate acestea, planurile de a pune Manchester și Lancashire în faza a treia a restricțiilor întâmpină probleme după ce primarul Andy Burnham și liderii locali fac presiuni și amenință să dea în judecată guvernul, scrie Daily Mail.

Londra intră în „lockdown” de gradul II de mâine seară. Manchester se pregătește de faza a treia


Ministrul Hancock nu a anunțat nicio acțiune asupra Manchester în declarația pe care a făcut-o în parlament, azi. Deputatul laburist pentru Manchester Central, Lucy Powell, a declarat că a existat o „furie unanimă”. „Vrem acțiune, dar trebuie să fie acțiunea potrivită”, a spus ea.

Sadiq Khan a cerut mai mult sprijin pentru afacerile din capitală, care ar putea fi paralizate de această schimbare. El a avertizat în această dimineață că londonezii se a o „iarnă dificilă în față” și, de asemenea, a făcut apel la noi măsuri naționale.

„Dacă nu suprimăm virusul, nu putem reveni la economia pe care o aveam”, a spus ministrul Sănătății.

El a avertizat: „Lucrurile se vor înrăutăți înainte de a se îmbunătăți”.

„Nimeni nu dorește să vadă mai multe restricții – dar acest lucru este considerat necesar pentru a proteja viața londonezilor”, a spus la rândul său primarul Khan.

Cartierul Ealing a devenit noul punct sensibil din Londra, potrivit cifrelor de azi.

Datele guvernamentale arată că în cartierul din vestul Londrei sunt 144,5 cazuri pentru fiecare 100 000 de rezidenți, în săptămâna care s-a încheiat pe 9 octombrie, depășind Richmond upon Thames (137,9).

Unele părți ale cartierului sunt semnificativ mai afectate decât altele, potrivit tabloului de bord al guvernului.

De exemplu, rata de infecție în South Ealing este în prezent de 293,6, în Southall North este de 274,3 și în Elthorne Park este 295,3.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra intră în „lockdown” de gradul II de mâine seară. Manchester se pregătește de faza a treia

Asistentă din Marea Britanie, grav rănită în România de un șofer beat care scapă nepedepsit. După două operații, femeia a rămas cu dureri pentru tot restul vieții