Menu
in

Ministrul Britanic de Externe despre carantinarea celor sosiți din Spania: „Nu avem de ce să ne cerem scuze”

Ministrul de Externe britanic, Dominic Raab, a refuzat să-și ceară scuze pentru reimpunerea carantinei pentru cei care sosesc în Marea Britanie din Spania, în ciuda furiei britanicilor plecați deja în vacanță în această țară.

Raab a apărat decizia de a elimina Spania de pe lista destinațiilor sigure, ca urmare a unui vârf în cazurile de coronavirus.

În această dimineață, ministrul a spus că decizia a fost luată ieri, pe baza datelor primite și analizate vineri, 24 iulie, scrie Daily Mail.

Boris le strică vacanța britanicilor: Cei care vin din Spania intră în carantină 14 zile

Raab a declarat: „Cazurile din Spania, datele pe care le-am obținut, le-am primit vineri, au arătat un salt mare chiar în Spania continentală, care a fost apoi evaluat ieri după-amiază și am luat decizia cât de repede am putut”.

„Nu ne putem cere scuze pentru acest lucru. Trebuie să fim capabili să luăm măsuri rapide și decisive, în special în relația cu Spania sau cu o altă țară, când vedem că trebuie să luăm măsuri.”

„În caz contrar, riscăm să re-infectăm Marea Britanie, posibil un al doilea val și apoi un alt blocaj”, a spus Raab.

„Am înțeles că este neplăcut pentru cei care se află în Spania sau care au vrut să meargă acolo, dar, totuși, trebuie să fim capabili să întreprindem acțiuni rapide și decisive pentru a proteja Marea Britanie, deoarece am făcut progrese să avem un nivel mic al infecțiilor”, a continuat ministrul.

Spania începe să resimtă şocul provocat de al doilea val. Explozia de cazuri noi pune Europa pe jar

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version