in

Ministrul Patel recunoaște că părinții săi din Uganda nu s-ar fi calificat pentru a munci în UK, conform sistemului elaborat de ea

Ministrul de Interne britanic, Priti Patel, a recunoscut, într-un interviu la Radio LBC, în emisiunea lui Nick Ferrari, că părinții săi, veniți din Uganda, nu ar fi putut să treacă de sistemul pe puncte inventat de ea pentru imigranții care sosesc în Marea Britanie.

Realizatorul emisiunii i-a spus ministrului că, după propriile ei reguli: „Nu ați fi aici”, scrie The Independent.

„Da, dar, de asemenea, să nu uităm că abordarea față de refugiați și solicitanții de azil este foarte diferită de un sistem bazat pe puncte pentru ocuparea forței de muncă”, s-a apărat Patel.

Părinții lui Priti Patel au venit în Marea Britanie din Uganda, în anii 1960, și au înființat un lanț de standuri de ziare. Sosirea lor a fost înainte de expulzarea asiaticilor ugandezi de către dictatorul Idi Amin, în 1972, care a forțat mai multe familii să fugă din țară și să ceară azi în în Marea Britanie, sub statutul lor de foști cetățeni coloniali.

Ministrul a încercat, inițial, să evite să răspundă dacă acele familii ar fi fost afectate de noile reguli de imigrare.

Ferrari a spus: „Familia mea din partea tatălui era în catering, așa că nu știu dacă aș fi, în realitate, în această țară, în conformitate cu aceste reguli. Dar părinții dvs.?”


Nick Ferrari

Patel a răspuns: „Nu este vorba de mine sau de părinții mei”.

Însă Ferrari a insistat: „Dar este interesant, s-ar fi calificat? Înțeleg, părinții dvs. au venit din Uganda și au avut mare succes în crearea de standuri de presă. Nu s-ar fi calificat?”

Patel a răspuns: „Acesta este un sistem foarte diferit de cel trecut din trecut și nu uitați că acesta este un sistem bazat pe puncte, bazat pe piața muncii.”

Ferrari a răspuns: „Dar nu ași fi aici, doamnă ministru”.

Cum va funcționa noul sistem de imigrație în Marea Britanie. Câte puncte va trebui să adune un român care va dori viză de muncă de la 1 ianuarie 2021

La acel moment,  Patel pare să accepte că sistemul ei – care acordă puncte pentru competențe – i-ar fi exclus pe părinții săi.

„Da, dar, de asemenea, să nu uităm că abordarea față de refugiați și solicitanții de azil este foarte diferită de un sistem bazat pe puncte pentru ocuparea forței de muncă și de acest traseu special”, a răspuns ministrul.

Ferrari i-a spus: „Este foarte interesant, nu-i așa? Eu nu aș fi în studioul meu și tu nu ai fi ministru de Interne, într-unul dintre cele mai mari birouri din țară, în sistemul tău.”

Dna Patel a răspuns: „Politicile se schimbă. Acesta este ideea. Schimbăm politica noastră de imigrație în una adecvată scopului pentru economia noastră, bazată pe abilități. Nu este vorba despre persecuția refugiaților și azilanților și a oamenilor din întreaga lume”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Londra: Românii care falsificau bilete de tren au fost condamnați. Pagubă estimată la 20 de milioane de lire sterline

Birmingham: Femeie însărcinată, lovită și jefuită de bijuterii în propria casă. Crede că tâlharii erau români