in

Ministrul rus de Externe amenință din nou NATO cu „războiul nuclear”

Ministrul rus de Externe amenință din nou NATO cu „războiul nuclear”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat că un al treilea război mondial „va fi nuclear și distructiv”, pe măsură ce consecințele invaziei națiunii sale asupra vecinului Ucraina se vor intensifica.

Într-o amenințare pentru NATO de a nu se implica în Ucraina, Lavrov a spus că orice viitor război mondial va fi purtat cu arme nucleare – o declarație care vine la doar câteva zile după ce președintele Vladimir Putin a avertizat că orice țară care trimite trupe în Ucraina va întâmpina consecințe grave.

Ministrul de externe a continuat, susținând că Moscova este pregătită să intre într-o a doua rundă de negocieri care vizează obținerea păcii în Ucraina și a acuzat Kievul că a întârziat în mod deliberat procesul, la cererea Statelor Unite.

„Suntem pregătiți pentru a doua rundă de negocieri, dar partea ucraineană amână [procesul] la ordinul americanilor”, a spus Lavrov, potrivit agenției TASS.

O sursă apropiată negocierilor a declarat pentru Daily Mail că cea de-a doua rundă de discuții ar fi trebuit să aibă loc astăzi, 2 martie, aproape de granița cu Polonia, după o primă încercare încheiată luni fără rezultate.

Lavrov a încercat în această dimineață să justifice invadarea Ucrainei spunând că forțele ruse „nu vor permite Ucrainei să obțină arme nucleare”, a informat TASS.

Nu există nicio dovadă că Ucraina are arme nucleare sau intenționează să le achiziționeze, deși Lavrov s-a întrebat de ce Statele Unite au continuat să mențină arme nucleare în țările europene, în ciuda Tratatului de neproliferare (TNP).

Cât timp au britanicii să reacționeze în cazul unui ATAC NUCLEAR din partea Moscovei

„Este inacceptabil pentru noi ca armele nucleare americane să rămână în continuare într-un număr de state europene, în contradicție cu punctele de bază ale TNP”, a declarat Lavrov, la conferința de la Geneva privind dezarmarea într-un mesaj preînregistrat.

„Armele nucleare americane ar fi trebuit să se întoarcă acasă cu mult timp în urmă, iar infrastructura corespunzătoare din Europa ar fi trebuit de mult eliminată”.

Amenințările Rusiei vin pe măsură ce forțele sale înregistrează pierderi considerabile pe fondul luptei urbane acerbe de pe străzile mai multor orașe ucrainene.

Forțele armate ale Ucrainei au raportat în această dimineață că au ucis 5.840 de soldați ruși de la începutul invaziei și au distrus sau confiscat un număr mare de echipamente rusești.

Statul major susține că soldații ucraineni au distrus 61 de avioane, peste 200 de tancuri, 862 de vehicule blindate, 85 de sisteme de artilerie, nouă sisteme antiaeriene, 60 de rezervoare de combustibil și au confiscat 40 de lansatoare de rachete rusești.

Între timp, Kremlinul a refuzat să facă public un număr de morți printre soldații săi, în timp ce se angajează într-o campanie de propagandă menită să modeleze în mod favorabil narațiunea prin canalele mass-media deținute de stat.


///Ministrul rus de Externe amenință din nou NATO cu „războiul nuclear”///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PUTIN a ajuns să aresteze COPII. Micuții au fost duși după gratii și acuzați de extremism

PUTIN a ajuns să aresteze COPII. Micuții au fost duși după gratii și acuzați de extremism

Un român a încercat să introducă arme în Marea Britanie

Un român a încercat să introducă arme în Marea Britanie