in

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: „Planul actual al guvernului este ca școlile secundare din Anglia să rămână închise până în septembrie”

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat pe 8 iunie, că școlile secundare din Anglia ar putea rămâne închise până în septembrie.

Acesta ar fi planul actual de lucru al guvernului de la Londra care, spune Hancock, trebuie să stabilească modul în care va fi realizat acest lucru, în siguranță.

Elevii din Anglia au început să se întoarcă la școală săptămâna trecută, primii fiind cei din anul 1 și anul 6. Doar că nu toate școlile și-au deschis porțile.

Întrebat la conferința de presă de ieri dacă Guvernul crede că școlile se vor redeschide în septembrie, Hancock a declarat: „Planul nostru actual de lucru este că școlile secundare nu vor fi deschise până în septembrie”.

Ministrul a mai spus că elevii și profesorii din toată Anglia vor primi teste pentru coronavirus pentru a monitoriza răspândirea bolii pe măsură ce școlile se redeschid.

Cu aprobarea părinților și tutorilor, copiii vor fi testați pentru se ști dacă au Covid-19 sau au fost infectați în trecut.


Șapte angajați ai unei școli din Anglia, testați pozitiv în prima zi a reluării cursurilor

Hancock își propune să existe până la 100 de școli testate în toată Anglia, până la sfârșitul anului școlar, cu aproximativ 200 de angajați și copii implicați în fiecare dintre aceste școli.

„Acest studiu ne va ajuta să înțelegem mai bine cât de frecvente sunt cazurile asimptomatice și ușoare de Covid-19, astfel încât să putem sprijini părinții, elevii, profesorii și personalul și să avem un răspuns permanent la acest nou virus”, a spus el.

În conformitate cu planurile guvernamentale, școlile secundare ar trebui să înceapă să se redeschidă începând cu 15 iunie.

Boris Johnson va discuta marți dimineață, 9 iunie, cu cabinetul său înainte ca ministrul Educației, Gavin Williamson, să dea o declarație Parlamentului cu privire la redeschiderea școlilor.

Ministrul Educației a declarat că are „ambiția” ca toți copiii din ciclul primar să se întoarcă la școală înainte de vacanța de vară.

Însă, scrie Daily Mail, există indicii că guvernul se îndepărtează de angajamentul său de a deschide toate școlile primare până la sfârșitul lunii iunie, astfel încât copiii să poată beneficia de cel puțin o lună de educație înainte de vacanța de vară.

Guvernul spaniol reduce numărul de elevi din fiecare clasă, numărul maxim admis pe viitor va fi de 15 elevi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Marea Britanie: Restricțiile din timpul pandemiei au salvat milioane de vieți

Vasluian mort în urma unei bătăi primite în Anglia. Venise să strângă taxa de la muncitorii de pe un șantier pentru un clan de romi din Vaslui