in

Este nevoie de 1,1 milioane de muncitori în Marea Britanie. Cel mai mare număr de locuri de muncă vacante din ultimii 20 de ani

Companiile din Marea Britanie căutau să angajeze 1,1 milioane de lucrători, în perioada iulie-septembrie 2021, cel mai ridicat nivel de locuri de muncă vacante de când s-a început publicarea acestor date, în 2001, și peste nivelul de dinaintea pandemiei de COVID-19, transmite BBC.

Conform datelor publicate de Biroul National de Statistică (ONS), numărul angajaților aflați pe statele de plată ale companiilor britanice a urcat cu 207.000 în septembrie, față de luna august, datele arătând continuarea redresării pieței forței de muncă.

În total, numărul angajaților a atins nivelul record de 29,2 milioane, după ce oamenii au revenit la locurile de muncă în urma atenuării restricțiilor. 

Cea mai mare creștere a numărului locurilor de muncă vacante în Marea Britanie s-a înregistrat în sectorul de retail și al reparațiilor de vehicule, arată datele ONS.

Alte date oficiale publicate marți arată că rata șomajului în perioada iunie-august 2021 a scăzut la 4,5%, de la 4,6%, în perioada mai-iulie 2021.

Numărul angajaților din Marea Britanie a atins un nivel record. Șomajul, menținut la un nivel scăzut

„Piața forței de muncă continuă să se redreseze în urma efectelor pandemiei, numărul angajaților aflați pe statele de plată ale companiilor în septembrie depășind cu mult nivelul de dinaintea pandemiei”, a apreciat Darren Morgan, director ONS.


Analiștii consideră că cifrele ONS privind redresarea pieței forței de muncă ar putea încuraja Banca Angliei să majoreze rata dobânzii, pentru prima dată după pandemie. BoE, care se pregătește să devină prima mare bancă centrală care va majora dobânzile de la debutul pandemiei, urmărește să vadă câți oameni sunt în șomaj după încheierea schemei de sprijinire a locurilor de muncă, transmite Agerpres.

Datele publicate marți arată că, în perioada iunie-august 2021, câștigurile salariale medii au urcat cu 7,2% în ritm anual, o încetinire după avansul de 8,3%, din perioada mai-iulie 2021, deși statisticienii avertizează că datele sunt distorsionate de comparația cu nivelul redus al salariilor în urmă cu un an și de creșterea șomajului în rândul angajaților cu salarii scăzute. Câștigurile totale, excluzând bonusurile, au înregistrat un avans anual de 6% în perioada mai – iulie 2021. 

Guvernul de la Londra condus de Boris Johnson speră ca economia britanică, care s-a contractat cu aproape 10% în 2020, să se redreseze semnificativ până la finalul lui 2021, în urma atenuării restricțiilor.


Este nevoie de 1,1 milioane de muncitori în Marea Britanie. Cel mai mare număr de locuri de muncă vacante din ultimii 20 de ani

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer de camion român în UK: „Salariile de 50 mii de lire nu există! E o mare vrăjeală”

Șofer de camion român în UK: „Salariile de 50 mii de lire nu există! E o mare vrăjeală”

drogat cocaină

Incident feroviar în Londra. Un tren s-a ciocnit de tampoanele căii ferate, a deraiat, iar o parte a rămas în aer