Menu
in

NATO: „Moscova nu va câștiga NICIODATĂ un război nuclear”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Moscova spunând că „ar trebui să oprească această retorică nucleară periculoasă și iresponsabilă” și că „trebuie să înțeleagă că nu va putea câștiga niciodată un război nuclear”, titrează Sky News.

Avertismentele cu privire la extinderea conflictului au fost emise și de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a spus că propunerile poloneze pentru o forță de menținere a păcii în Ucraina, cu mijloace de apărare, ar putea duce la o „confruntare directă între forțele armate ruse și cele ale NATO, pe care toată lumea nu numai că a încercat să evite, dar a spus că nu ar trebui să aibă loc în principiu”.

Rusia susține că a lansat rachete hipersonice în Ucraina. Marea Britanie crede că rușii se regrupează

Președintele american Joe Biden, care s-a angajat să evite provocarea unui „Al Treilea Război Mondial” prin confruntarea directă între trupele occidentale și forțele președintelui Putin, este pe cale să se întâlnească cu aliații de la Bruxelles, unde este de așteptat să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei, odată cu ofensiva Moscovei.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Peskov, a declarat pentru CNN că politica de securitate a Rusiei prevede că va folosi arme nucleare numai dacă existența sa este amenințată.

„Dacă este o amenințare existențială pentru țara noastră, atunci acesta (arsenalul nuclear) poate fi folosit în conformitate cu conceptul nostru”, a spus el.

El a declarat agenției de presă TASS că „nimeni” nu a crezut vreodată că operațiunea din Ucraina va dura doar câteva zile.


…NATO: „Moscova nu va câștiga NICIODATĂ un război nuclear”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version