in

Neglijență medicală GRAVĂ în Marea Britanie: Decese la naștere, copii născuți morți sau cu leziuni cerebrale

Neglijență medicală GRAVĂ în Marea Britanie: Decese la naștere, copii născuți morți sau cu leziuni cerebrale

Neglijență medicală GRAVĂ în Marea Britanie: Decese la naștere, copii născuți morți sau cu leziuni cerebrale.

În urma publicării Raportului Ockenden, o analiză independentă a serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford Hospital NHS Trust, Stephanie Prior, șefa departamentului pe Neglijenta Medicala din cadrul firmei de avocatura Osbornes Law, a vorbit la Sky News despre opinia sa cu privire la alte unități de maternitate NHS Trust.

Raportul final al moașei șefe Donna Ockenden privind investigația ei independentă asupra serviciilor de maternitate de la Shrewsbury și Telford NHS Hospital Trust a fost publicat recent.

Inițial, solicitat în 2017 de Ministrul Sănătății și Asistenței sociale, Jeremy Hunt, scopul a fost să examineze 23 de cazuri cu privire la leziuni suferite in timpul nașterii. Până la sfârșitul anchetei, totuși, aproape 1.500 de familii au fost implicate, făcând aceasta cea mai mare anchetă asupra unui singur serviciu medical din istoria NHS.

Stephanie Prior, avocat senior și partener în cadrul firmei Osbornes Law, este specializată în reclamații pentru vătămări în timpul nașterii. Ea a fost intervievată de Sky News și Times în urma investigațiilor.

Stephanie, care face trimitere la familiile pe care le-a reprezentat echipa noastră, a spus că „spitalele nu si-au învățat lecția, iar asta nu a ajutat familiile care au fost afectate mai târziu… Nu cred că problemele identificate în acest raport sunt unice pentru Shrewsbury și Telford Hospital NHS Trust, deoarece mă ocup de o mulțime de cazuri la alte spitale în care se întâmplă lucruri similare în fiecare zi.”


Scandal IMENS în Marea Britanie. Peste 200 de bebeluși au murit din cauza deficiențelor dintr-o maternitate

Primul raport publicat în decembrie 2020 a subliniat schimbările recomandate de serviciile de maternitate din Anglia. Al doilea raport se bazează pe aceste acțiuni și împărtășește noi informații care ar trebui să impună schimbările, „în regim de urgență”.

Căci, potrivit lui Ockenden, intenția finală a raportului este de a implementa schimbări semnificative în serviciile de maternitate în Anglia, pentru a salva vieți și a reduce daunele, pentru a face serviciul mai receptiv pentru familii și pentru ca NHS să fie mai responsabil pentru serviciile livrate.

Constatările principale ale celui de-al doilea raport sunt rezumate mai jos.

Neglijență medicală GRAVĂ

Raportul de 250 de pagini cuprinde perioada 2000-2019 și descrie o serie de lucruri devastatoare ce implică decese materne și neonatale, nașteri de copii morți sau cu leziuni la naștere, inclusiv leziuni cerebrale, cel mai des întâlnite la Shrewsbury și Telford NHS Hospital Trusts.

Ockenden descrie acest serviciu de maternitate ca fiind un eșec: „nu a reușit să investigheze, nu a reușit să învețe și nu s-a îmbunătățit și, prin urmare, de multe ori nu a reușit să protejeze mamele și copiii lor”.

Ca o consecință a acestor eșecuri, au murit peste 200 de bebeluși și nouă mame, care altfel ar fi supraviețuit.

Investigația inadecvată a agravat situația

Raportul a constatat că îngrijirea deficitară este o problemă continuă, parțial din cauza faptului că personalul moașelor a afișat o încredere excesivă deplasată în abilitățile lor clinice, precum și o reticență de a solicita sprijin de la alți profesioniști din domeniul sănătății atunci când este necesar.

Îngrijirea deficitară continuă a fost agravată de procedurile de investigație inadecvate. De exemplu, au fost analizate 12 cazuri de deces matern, însă doar una dintre anchete a fost externă.

Procesele de investigație internă au fost sub-standard, „subevaluând incidentele grave” pentru a „evita controlul extern”. Chiar și puținele recenzii externe s-au dovedit a oferi „false garanții” cu privire la serviciile acestora. Acest lucru a însemnat că problemele în îngrijire nu au fost recunoscute și au fost ratate oportunități de a preveni si alte cazuri.

Eșecul conducerii

Totodată, eșecurile Shrewsbury și Telford NHS Hospital Trust nu au apărut doar din punctul de vedere al îngrijirii.

Problemele legate de respectarea ghidurilor clinice naționale, combinate cu o lipsă de lucru în colaborare și o cultură nesănătoasă în cadrul personalului Trustului, au dus la un serviciu disfuncțional. Deficiențele de personal și de formare în cadrul forței de muncă medicale și moașe au avut, de asemenea, un efect negativ.

Apoi, când a venit vorba de procesul de plângeri, s-a constatat că cei implicați nu au compasiune și nu erau pregătiți pentru briefing-uri, în timp ce corespondența rezultată din procedura plângerilor conținea informații inexacte, justificări pentru eșecuri și vina aruncată pe familiile implicate.

În cele din urmă, raportul a constatat că conducerea Trustului nu a reușit să sprijine personalul și să implementeze îmbunătățirea serviciilor și că a existat o lipsă generală de direcție și responsabilitate.

Recomandări în urma neglijenței medicale grave

Recomandările au fost emise tuturor trusturilor care oferă îngrijire de maternitate în Anglia.

Acestea au inclus:

  • Creșterea imediată a bugetului pentru serviciile de maternitate la 350 de milioane de lire sterline anual, pentru a asigura o forță de muncă sigură, cu niveluri minime de personal, susținut de formare solidă, multidisciplinară
  • Responsabilitatea și implementarea în timp util a îmbunătățirilor, cu personal capabil să facă față cu ușurință preocupărilor, iar consiliul Trustului să poată supraveghea calitatea îngrijirii
  • Guvernarea clinică pentru a se asigura că investigațiile și plângerile sunt semnificative pentru personal și familii
  • Suspendarea imediată a modelului de moașă „Continuitatea îngrijitorului” la toate Trusturile
  • În practică, recomandările nu pot fi implementate în totalitate.

Oricât de importante ar fi recomandările Ockenden, lipsa a peste 2.000 de moașe înseamnă că, în practică, acestea nu pot fi implementate pe deplin.

Directorul executiv al Colegiului Regal al Moașelor a spus: „Sunt profund îngrijorat când personalul superior spune că nu poate îndeplini recomandările […] care sunt vitale pentru a se asigura că femeile și bebelușii beneficiază de cea mai sigură îngrijire de maternitate posibilă”.

În ciuda finanțării suplimentare pentru serviciile de maternitate NHS, lipsa de personal nu poate fi abordată imediat. Recrutarea și păstrarea personalului trebuie gestionate eficient, așa cum Saffron Cordery, directorul executiv adjunct al NHS Providers, descrie unele Trusturi care trebuie să închidă serviciile de maternitate din cauza lipsurilor de forță de muncă.

Poliția investighează

În prezent, o anchetă penală este efectuată de către poliția West Mercia.

Impactul îngrijirii neglijente a maternității a fost profund. Este clar că familiile au fost prejudiciate din cauza eșecurilor complet evitabile ale maternității. Sajid Javid, ministrul Sănătății, a spus că „cei responsabili pentru „eșecuri grave și repetate vor fi trași la răspundere”.

Situația de acum și ce se prevede în viitor

Raportul Ockenden a dezvăluit „adevăruri incomode” pentru toți cei implicați în serviciile de maternitate ale NHS England, necesitând „căutare profundă a compasiunii” din partea personalului maternității, a managerilor și a colegiilor.

Deși raportul este citat ca un „plan” pentru îngrijirea în siguranță a maternității și, deși au fost aduse îmbunătățiri ale serviciului în lumina recomandărilor sale, este clar că trebuie făcut mai multe pentru a menține femeile și bebelușii în siguranță acum și în viitor.

Echipa noastră, din cadrul firmei de avocatura Osbornes Law este specializata în reclamații pentru neglijență medicală și este acreditată de cele mai importante organizații juridice în cazuri de neglijență medicală.

Firma de avocatură reprezintă clienți în acest domeniu de mai bine de 40 de ani, clienți a căror viață au fost devastată în urma îngrijirilor medicale necorespunzătoare. Daca aveți întrebări legate de un caz de neglijență medicală, nu ezitați să ne contactați la 020 4502 8317 / 07809343150 sau pe email, la [email protected].


Neglijență medicală GRAVĂ în Marea Britanie: Decese la naștere, copii născuți morți sau cu leziuni cerebrale…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

haos uk aeroport

Haos în aeroporturile din Anglia, cozi infernale, zboruri anulate sau suprarezervate, bagaje pierdute: ”Este o nebunie”

grant de 400 de lire sterline

TOȚI locuitorii din Marea Britanie vor primi SUBVENȚIE pentru energie. Cum intrați în posesia noului grant de 400 de lire sterline