in

Nigel Farage atacă România în Parlamentul EuropeanNigel Farage (foto) liderul partidului extremist UK Independence Party a ţinut ieri un discurs în Parlamentul European. El a afirmat că România şi Bulgaria sunt două state cu probleme enorme legate de corupţie şi crimă organizată şi nu ar fi trebuit primite în Uniunea Europeană în primul rând.

Vorbind în numele ţării sale, a spus că “Noi, în UK, nu credem că este corect să avem graniţele deschise pentru un număr nelimitat de imigranţi din aceste ţări, nu vrem să vină în MareaBritanie să lucreze şi să ceară benficii”.

Farage l-a citat pe primarul oraşului german Duisburg, care a afirmat public – influxul masiv de români şi bulgari creează probleme grave de ordin social.

Un parlamentar bulgar l-a acuzat pe Farage că aduce politica internă în cadrul Parlamentului European şi că nu are dovezi pentru afirmaţiile conform cărora românii şi bulgarii vor invada Marea Britanie sau că vor împovăra sistemul de beneficii. Dimpotrivă, bulgarul a menţionat că statisticile arată cu totul altceva – românii şi bulgarii cer mai puţine beneficii decât britanicii şi studenţii români şi bulgari plătesc £30 de milioane anual taxe de şcolarizare.

Nigel Farage, ca răspuns, a redat informaţiile tabloidelor britanice, cu titlu de adevăruri. A spus că sunt 68.000 de români în UK şi că numai în zona Londrei, în ultimii 5 ani, au fost arestaţi 27.000 de români.

Nigel Farage a omis să dea numărul real al românilor care trăiesc în Marea Britanie – numai la sfârşitul lui 2011 Oficiul Naţional pentru Statistică spunea că sunt peste 94.000 de români care trăiesc aici, cifra estimată în prezent fiind de 120.000.

De asemenea, a omis să precizeze că numărul românilor care sunt în prezent în detenţie pe teritoriul Mării Britanii este de numai 624, iar numărul infracţiunilor comise de români în 2012 este de 9540, reprezentând un procent de 7,9%, procent mai mic decât cel total al infracţiunilor comise pe teritoriul UK raportat la toată populaţia. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu: “Toţi puradeii la şcoală!” – soluţia europeană pentru problema romilor

Poliţia căuta un român care a asistat la o infracţiune