in

Nivel record de locuri de muncă vacante în Marea Britanie. Este nevoie de muncitori

locuri de muncă Marea Britanie

În ciuda unor previziuni sumbre cu privire la problemele economice, Marea Britanie are un nivel ridicat de locuri de muncă vacante, deci are nevoie mai mult ca oricând de muncitori.

Astfel, ministrul de Finanțe britanic, Rishi Sunak, a anunțat că încheierea perioadei șomajului tehnic din timpul pandemiei nu a dus la disponibilizări, ci dimpotrivă, la creșterea numărului locurilor de muncă disponibile.

Numărul de angajați aflați pe statul de plată a atins 29,3 milioane, luna trecută, cu 160.000 în creștere față de septembrie – când au încetat plățile de la bugetul de stat, scrie Daily Mail.

Erau 1.172.000 de posturi vacante în trimestrul august-octombrie, cu 388.000 mai mult decât nivelul pre-Covid.

Între timp, rata ocupării forței de muncă a crescut cu 0,4 puncte procentuale, până la 75,4%, între iulie și septembrie, în timp ce șomajul a scăzut cu 0,5 puncte procentuale, până la 4,3%.

Numărul angajaților din Marea Britanie a atins un nivel record. Șomajul, menținut la un nivel scăzut

Cu toate acestea, există îngrijorări legate de inflație. Salariile, inclusiv bonusurile, au crescut cu 5,8% anual – deși cifrele au fost oarecum deformate de efectele pandemiei.


„Cifrele de astăzi sunt o dovadă a succesului extraordinar al schemei guvernamentale și o dovadă binevenită că planul nostru pentru locuri de muncă a funcționat”, a declarat Sunak.

Ministrul Ocupării Forței de Muncă, Mims Davies, a declarat: „Cu peste 100.000 de tineri care obțin slujbe prin schema Kickstart, mai mulți oameni pe statul de plată în acest trimestru în toate colțurile țării și scăderea șomajului, este clar că planul nostru pentru locuri de muncă funcționează”.

Suren Thiru, șeful departamentului de economie al Camerelor de Comerț britanice, a declarat: „Deși creșterea câștigurilor rămâne ridicată, obținerea de creșteri ale salariilor pe o perioadă susținută se poate dovedi o provocare fără o îmbunătățire semnificativă a productivității și o atenuare a presiunii costurilor cu care se confruntă firmele”.


…Nivel record de locuri de muncă vacante în Marea Britanie. Este nevoie de muncitori…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

sinucigaș Liverpool

Atacatorul sinucigaș din Liverpool. Un siriano-irakian de 32 de ani solicitant de azil în Marea Britanie

Boris Johnson nu respinge un nou lockdown de Crăciun: „Nu pot exclude nimic”

Boris Johnson nu respinge un nou lockdown de Crăciun: „Nu pot exclude nimic”