Menu
in

Noi reguli după Brexit. Doar cei care câștigă mai mult de 30.000 de lire sterline pe an vor putea munci în Marea Britanie

Imigranții din Uniunea Europeană, printre care și cetățenii români, vor trebui să dovedească un câștig de 30.000 de lire sterline pe an pentru a putea lucra în Marea Britanie.

Potrivit publicației Metro, noile planuri ale guvernului britanic urmează să fie făcute publice săptămâna viitoare. Conform propunerii, imigranții calificați vor trebui să aibă o ofertă de muncă în Marea Britanie pe o perioadă de minim cinci ani, iar cei cu calificare scăzută vor putea lucra cu o viză temporară de un an, atât timp cât au locuri de muncă.

La expirarea vizei, vor avea un răgaz pentru a părăsi țara și nu se vor mai putea întoarce vreme de cel puțin un an.

De altfel, premierul Theresa May a anunțat la reuniunea G20 din Argentina că un Comitet consultativ pentru imigrație, susținut de guvern, a fost foarte clar în legătură cu necesitatea unui prag salarial pe care trebuie să îl atingă cetățenii UE care doresc să lucreze în Marea Britanie după Brexit.

Totuși, în acest moment nu este clar dacă noile măsuri vor intra în vigoare din martie 2019 sau la sfârșitul perioadei de tranziție pe care guvernul speră să o introducă din aprilie 2019, până în decembrie 2020.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version