in

Noi restricții în Anglia. Interzicerea „discuțiilor” în supermarketuri și pe stradă, ieșirile din casă – limitate la una pe săptămână

„NHS se află în cea mai periculoasă situație din istorie”, a declarat azi, 11 ianuarie, ofițerul medical al guvernului pentru Anglia, prof. Chris Whitty.

Acesta a mai avertizat că următoarele săptămâni vor fi cele mai grele pentru NHS, iar guvernul le cere oamenilor să nu „depășească limitele” restricțiilor.

Profesorul Chris Whitty afirmă că există 30.000 de persoane internate în spitalele din Anglia, față de vârful de 18.000, din aprilie.

El a îndemnat oamenii să-și amintească că „orice contact inutil” poate duce la răspândirea virusului.

De asemenea, există pericolul ca numărul deceselor zilnice să crească la 2.000, iar premierul Boris Johnson dorește înăsprirea regulilor lockdown-ului dacă numărul infectărilor continuă să crească.

O sursă guvernamentală a declarat pentru MailOnline că miniștrii au discutat despre faptul ca oamenii să poată ieși din casă doar o dată pe săptămână. Alte idei includ purtarea obligatorie a măștilor în aer liber și interzicerea oricăror contacte între gospodării.

Polițiștii britanici, acuzați de exces de zel. Ministrul de Interne le ia apărarea: „Nu vor ezita să ia măsuri”

Ministrul Vaccinurilor, Nadhim Zahawi, a declarat în această dimineață că magazinele sunt în lina întâi a infectărilor, subliniind nevoia ca toată lumea să poarte măști și să urmeze sistemele cu sens unic din supermarketuri. El a cerut ca oamenii să nu se oprească pentru a discuta cu prietenii cu care se întâlnesc în afara casei lor.

Profesorul Whitty a declarat pentru BBC Breakfast: „Avem o problemă foarte importantă. Următoarele câteva săptămâni vor fi cele mai grave săptămâni ale acestei pandemii. Aceasta este problema tuturor”.

Marea Britanie a anunțat ieri, 10 ianuarie, 573 de decese, cea mai mare cifră înregistrată duminica, din luna aprilie, și a treia cea mai mortală duminică din întreaga pandemie.

Rata infecătrilor continuă, de asemenea, să fie ridicată, cu 54.940 de persoane testate pozitiv ieri – a treisprezecea zi consecutivă cu o valoare mai mare de 50.000.
Anglia: S-au deschis centrele de vaccinare în masă. 2 milioane de oameni au fost deja vaccinați

12,4 milioane de oameni din Anglia au avut COVID. Care sunt zonele cu cea mai mare răspândire a bolii