in

Nordul Angliei, în carantină de azi, 31 iulie. Creștere a cazurilor de coronavirus. Poliția ia măsuri pentru a bloca accesul la plajele din Bournemouth


Autoritățile britanice au impus noi restricții în nordul Angliei, începând de azi, 31 iulie, ora 00:00. Noile măsuri au fost luate după ce ministrul Sănătății, Matt Hancock a avertizat că există o creștere a cazurilor de coronavirus din cauză că o mare parte din populație nu respectă distanțarea fizică.

Hancock a anunțat că persoanelor din case diferite din Greater Manchester, părți din East Lancashire, West Yorkshire și Leicester nu le este permis să se întâlnească între ele, potrivit The Guardian.

Este pentru prima dată când au fost aplicate alte măsuri de blocare într-o zonă geografică atât de mare, care acoperă milioane de case și vine în ajunul sărbătorilor Eid al-Adha, din comunitățile musulmane.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: Revenim la restricții în cazul unui al doilea val de coronavirus

Hancock a mai declarat pentru BBC: „Din păcate, această schimbare înseamnă că oamenii nu vor putea să se adune în casele lor, în grădinile lor. Dar permitem ca moscheile și alte locuri religioase să rămână deschise, deoarece s-a depus atâta muncă pentru a permite sărbătorirea și rugăciunile în siguranță”.

Ministrul a mai spus că parcurile și spațiile publice în aer liber sunt cele mai sigure locuri. El a spus că oamenii sunt sfătuiți să nu iasă în spații închise, cum ar fi pub-urile.

În zona de sud a Anglie, poliția se pregătește impună blocaje rutiere, să creeze devieri și să închidă secțiuni ale plajelor din Bournemouth, pentru a preveni repetarea scenelor din săptămânile trecute, în timp ce un val de căldură se anunță în toată părțile din Marea Britanie.

Având în vedere că temperaturile vor atinge 33 ° C în unele zone din sudul Angliei, unii ofițeri au fost solicitați să lucreze pentru ture prelungite, iar zilele libere din weekend au fost anulate pentru alții,

Richard Bell, de la poliția din Dorset, a declarat că planurile au fost puse în aplicare pentru a face față altor incidente.
Infectările cu COVID-19 explodează din nou în România. S-a depășit pragul de 1.300 de cazuri. Nou record în 24 de ore

Încă o țară din UE își închide granițele pentru români: „Sunteți pe lista neagră”