in

Nou virus gripal cu potențial pandemic descoperit în China. Are trăsături ale gripei spaniole

Anthony Fauci, consilierul Casei Albe în criza Covid-19, a declarat că oficialii din domeniul sănătății din SUA sunt îngrijorați de o nouă tulpină de gripă care se manifestă la porcii din China și care are caracteristici ale virusului H1N1 din 2009 și ale gripei spaniole din 1918, transmite CNBC.

În China s-a descoperit o tulpină a virusului gripei porcine care prezintă toate caracteristicile necesare pentru a provoca o viitoare pandemie, potrivit unui studiu publicat luni în revista științifică americană Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Virusul se numește G4 și descinde genetic din tulpina H1N1, aflată la originea epidemiei din 2009. „Posedă toate trăsăturile esențiale care arată o înaltă adaptabilitate pentru infectarea oamenilor”, au scris autorii, cercetători de la universități chineze și de la Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor din China.

Fauci subliniază că noul virus descoperit în China are trăsături ale gripei porcine din 2009 și ale gripei spaniole din 1918.

Cum a ajuns virusul SARS-COV-2 în România? Răspunsul cercetătorilor și ce legătură au românii din diaspora

„Cu alte cuvinte, atunci când obții un virus complet nou, care se dovedește a fi un virus pandemic, se datorează fie mutațiilor și / sau mutațiilor. Specialiștii au identificat virusul la porci, care are caracteristici ale H1N1 din 2009 din originalul 1918. Mulți dintre virușii noștri gripali au rămășițe din acesta, precum și segmente de la alte gazde, precum porcul”, le-a spus el membrilor comisiei.


Experții au observat în timpul experiențelor că virusul G4 era cel mai infecțios, se înmulțea în celulele umane și provoca la dihori simptome mai grave decât alte tulpini virale.

Potrivit testelor in vitro, imunitatea obținută după contactul cu virusul uman al gripei sezoniere nu oferă protecție împotriva G4.

O altă veste proastă este aceea că persoanele care lucrează în proximitatea porcilor și care au fost infectate au fost relativ numeroase, reprezentând un procent de 10,4%, potrivit testelor sangvine care căutau prezența anticorpilor pentru acest virus. 4,4% din populația generală pare să fi fost, de asemenea, contaminată.

Virusul ar fi trecut deja la oameni, raportează cercetătorii chinezi, dar nu există deocamdată dovada că el poate fi transmis de la om la om, aceasta reprezentând actuala temere a experților.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Locuitorii din Leicester închiriază autocare pentru a merge la Nottingham, în noaptea deschiderii pub-urilor. Poliția: „Oprim toate mașinile care ies din oraș”

rareş bogdan idiotul săptămânii

Rareş Bogdan este ”idiotul săptămânii” în presa britanică