in

Noul președinte al Comisiei Europene avertizează că acordul Brexit nu este negociabil

Ursula von der Leyen, care a fost confirmată marți, 16 iulie, ca prima femeie președinte al Comisiei Europene de la Strasbourg, a declarat că va susține o extindere Brexit, dar a avertizat că acordul de retragere nu va fi renegociat.

Discursul tranșant al oficialului european a venit în timp ce Boris Johnson, posibil viitor premier al Marii Britanii, a transmis mai multe cerințe pentru retragerea din UE.

Von der Leyen a mai spus că va fi pregătită să accepte o extindere a ieșirii Marii Britanii din: „Cred că Brexit nu înseamnă sfârșitul a ceva, ci este începutul unei noi relații între Uniunea Europeană și Regatul Unit. Așadar, ar trebui să fim foarte atenți cum ne ocupăm unul de celălalt.”

„În al doilea rând, este foarte dificil să avem Brexit. De aceea am spus că dacă există motive întemeiate, o extindere ar putea fi posibilă”.

Șeful Partidului Brexit, Nigel Farage, a acuzat UE de erodarea suveranității statelor membre într-un ritm din ce în ce mai rapid, după victoria doamnei von der Leyen: „Am votat împotriva ei, dar, în calitate de susținător al Brexit, sunt foarte mulțumit că a câștigat. Dacă vom avea un al doilea referendum, ea va fi pe fiecare broșură a campaniei „Leave”.

Boris Johnson vrea să propună UE un acord de comerț liber după Brexit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fotbalist român cu sute de meciuri în prima divizie o ia de la capăt la Londra: „Mulți când află numele sunt surprinși”

Un elev din Galați, admis la Universitatea Cambridge: „Eram cumva nepregătit, dar m-am descurcat”.