in

Numărul cazurilor de variola maimuței a crescut cu 71 în Marea Britanie, ridicând numărul total la 179

Numărul cazurilor de variola maimuței a crescut cu 71 în Marea Britanie, ridicând numărul total la 179.

Primul caz de ”monkeypox” a fost detectat în Marea Britanie pe 7 mai, iar de atunci numărul cazurilor a crescut în țară și în întreaga lume, în timp ce șefii din domeniul sănătății avertizează că amenințarea pentru sănătatea publică este doar “moderată”, scrie mirror.co.uk.

Astăzi, a fost anunțat că numărul cazurilor de variolă a crescut cu 71 în Marea Britanie, ridicând numărul total la 179 în Marea Britanie.

După primul caz înregistrat în Marea Britanie la începutul acestei luni, pe 7 mai, numărul a crescut de atunci, sute de cazuri fiind cunoscute acum în întreaga lume.

Patru dintre cazurile confirmate în Marea Britanie se află în Scoția, două în Irlanda de Nord, unul în Țara Galilor și restul în Anglia.

Variola maimuței este în Marea Britanie de ani de zile, spun oamenii de știință

Numărul cazurilor de variola maimuței a crescut cu 71 într-o zi

Având în vedere noile cazuri anunțate de către Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie, aceștia au declarat: “Riscul pentru populația din Marea Britanie rămâne scăzut, dar le cerem oamenilor să fie atenți la orice erupții sau leziuni noi, care ar apărea ca niște pete, ulcerații sau bășici, pe orice parte a corpului lor.

“Deși acest sfat este valabil pentru toată lumea, majoritatea cazurilor identificate până în prezent au fost în rândul bărbaților homosexuali, bisexuali și al bărbaților care fac sex cu bărbați, așa că le cerem în special acestor persoane să fie atenți la simptome, în special dacă au avut recent un nou partener sexual.

Noile cazuri apar în contextul în care șefii din domeniul sănătății din Marea Britanie au emis noi instrucțiuni care sfătuiesc orice persoană cu variolă de maimuță să se abțină de la sex.

Sfaturile Agenției de Securitate Sanitară din UK

Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie a publicat astăzi noi îndrumări care sfătuiesc pe orice britanic cu virusul să nu mai facă sex imediat. Aceștia ar trebui să aștepte până când leziunile se vor vindeca și crusta se va usca.

Această recomandare vine ca urmare a faptului că cel mai mare risc de transmitere a virusului este prin contact fizic direct, ceea ce înseamnă că sexul ar putea fi un focar de răspândire a acestuia.

La începutul acestei luni, secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a avertizat cu privire la creșterea numărului de cazuri, dar a susținut că marea majoritate a acestora sunt ușoare.

Pe lângă aceasta, el a declarat că Marea Britanie își face provizii de doze suplimentare de vaccinuri eficiente împotriva virusului.

Înainte de sărbătorirea Jubileului de Platină al Reginei, cel mai important organism de supraveghere a sănătății din Marea Britanie a avertizat publicul să fie precaut atunci când participă la sărbători.

Șefii din domeniul sănătății au emis, de asemenea, un avertisment pentru cei care se îndreaptă spre petreceri și folosesc transportul public. Variola maimuțelor nu este un virus nou și a fost descoperit de mult timp în Africa Centrală și de Vest.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

scandal sange uk

Pacienții din Marea Britanie afectați de ”scandalul sângelui infectat” vor primi bani, afectate circa 30.000 de persoane

30.000 de camere de hotel din Regatul Unit sunt rechiziționate de Ministerul de Interne în fiecare zi pentru a găzdui solicitanții de azil