in

Numărul cetățenilor UE din Marea Britanie, scădere dramatică în ultimul an

Numărul cetățenilor UE din Marea Britanie, scădere dramatică în ultimul an

Numărul cetățenilor UE care locuiesc în Marea Britanie a scăzut dramatic, potrivit ultimelor cifre ale Biroului Național de Statistică (ONS).

Datele pentru 2020 arată că, într-un an, populația cetățenilor UE din Marea Britanie a scăzut cu 200.000, de la 3,7 milioane, la 3,5 milioane.

Experții au declarat că pandemia și Brexitul au fost probabil principalii factori în decizia oamenilor de a se muta din țară.

Un purtător de cuvânt al ONS a declarat: „Deciziile de a pleca sunt complexe, iar decizia unei persoane de a se muta în sau din Marea Britanie va fi întotdeauna influențată de o serie de factori, inclusiv pe motive sociale și economice.”

„Este posibil ca impactul pandemiei, alături de alți factori precum ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, să fi influențat comportamentul și deciziile populației non-britanice care locuiește în Marea Britanie”, a declarat oficialul.

Marea Britanie: Patronii care angajează cetățeni europeni fără drept de muncă, aspru pedepsiți. Amenzi uriașe și închisoare

Alte secțiuni ale populației au rămas stabile, inclusiv rezidenți care nu sunt născuți în Marea Britanie, care sunt 9,5 milioane, și rezidenți non-britanici care totalizează 6,1 milioane.


Românii, pe locul doi după polonezi

Populația actuală din Marea Britanie este estimată la aproximativ 67 de milioane de locuitori.

Comunitatea poloneză continuă să fie cea mai mare naționalitate non-britanică. Românii sunt pe locul 2, urmați de irlandezi, indieni și italieni.

Londra continuă să fie regiunea cu cea mai mare proporție de oameni care nu s-au născut în Marea Britanie și nu sunt britanici.

Rezidenții care nu sunt născuți în Marea Britanie reprezintă 37% din londonezi, iar persoanele care nu sunt au cetățenie britanică reprezintă 22% din populația capitalei.

Autoritatea locală cu cel mai mare procent de rezidenți care nu sunt născuți în Marea Britanie este Kensington & Chelsea (53%). Este o schimbare față de datele din 2018 și 2019, când Brent era la cel mai ridicat nivel.


…Numărul cetățenilor UE din Marea Britanie, scădere dramatică în ultimul an…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4]

Marea Britanie, lovită de scumpiri la gaze și curent. Furnizorii cer ajutorul guvernului

Criză de măcelari în UK, fermierii nu știu ce să facă cu 95.000 de porci