in

Numărul morților din atacul de la Manchester a crescut la 22. Printre victime sunt și copii

Douăzeci și doi de oameni, inclusiv copii, au fost uciși în atacul terorist de luni noaptea, 22 mai, de la Manchester Arena. Alte 59 au fost rănite.

Explozia s-a produs în jurul orei 22:35, la sfârșitul unui concert pop al cântăreței americane Ariana Grande.


Poliția din Greater Manchester a declarat că atacatorul, un bărbat, a fost singur și a murit în explozie. Acesta purta un dispozitiv exploziv improvizat pe care l-a detonat.

Rudele folosesc social media pentru a-i găsi pe cei dragi dispăruți, scrie BBC.De asemenea, Poliția a pus la dispoziție un număr de telefon de urgență: 0161 856 9400.

Într-o conferință de presă, Ian Hopkins, comandantul principal al Politiei Greater Manchester, a declarat că este cel mai groaznic incident cu care s-au confruntat orașul Manchester.

El a mai spus că peste 400 de ofițeri înarmați au fost dislocați noaptea trecută, în urma atacului.

Pe lângă faptul că a confirmat că numărul de morți a crescut de la 19 la 22, iar printre cei decedați se numără și copiii, el a dat câteva detalii suplimentare despre atacatorul suspectat.

El a spus că poliția crede că în acest moment atacul a fost comis de un singur om, dar a spus că prioritatea este să stabilească dacă a acționat singur sau ca parte a unei rețele.

El a spus că ofițerii cred că omul avea un dispozitiv exploziv improvizat, pe care l-a detonat. De asemenea, le-a cerut oamenilor să nu speculeze numele atacatorului.

Comandantul poliției Manchester nu a confirmat dacă atacatorul este britanic.

Atentat la Manchester, MAE anunță numerele de urgență pentru cetățenii români

Românca moartă în atentatul de la Westminster va fi repatriată pe banii ambasadei

Teroriștii au încercat să organizeze 13 atentate în Marea Britanie, dar serviciile de securitate au ajuns la timpRomâncă angajată la un hotel de lux din Londra, dată afară după ce a fost găsită goală în camera actorului Orlando Bloom

Atacatorul sinucigaș de la Manchester, un britanic musulman de 22 de ani