Menu
in

Numărul șoferilor de taxi din Marea Britanie s-a redus la jumătate după pandemia de coronavirus

Mai mult de jumătate dintre șoferii de taxi autorizați în Marea Britanie nu s-au întors la lucru după pandemia de coronavirus, a anunțat o organizație profesională din domeniu.

Asociația taximetriștilor licențiați din Marea Britanie (LPCHA) estimează că aproximativ 160.000 din cei 300.000 de șoferi de taxi au dispărut din industrie.

Mulți dintre aceștia au plecat în timpul lockdown-urilor, pe măsură ce cererea de mașini a scăzut. Această lipsă a stârnit îngrijorări cu privire la siguranța femeilor, a studenților și a lucrătorilor de noapte care au probleme să ajungă acasă.

Întârzierea în eliberarea de licențe și înmatricularea vehiculelor, precum și controale de cazier și cele medicale pentru șoferi, au dus la ceea ce LPCHA a numit „o furtună perfectă”.

Vin albanezii! Șoferi din Albania, gata să rezolve criza britanică. „Muncim și gratis”

Un șofer de taxi trebuie să solicite consiliului local o licență, care poate costa până la 600 de lire sterline pe an. De asemenea, șoferii de taxi trebuie să obțină un cazier judiciar și să facă un control medical complet, precum și să dea un examen în unele cazuri.

„Este o problemă națională reală care afectează peste tot”, a spus Steve Wright, președintele LPCHA. „Am primit apeluri de la Inverness, Scoția, până în Cornwall, de la oameni care spuneau că nu pot angaja șoferi și că nu pot obține permisele suficient de repede”, a declarat acesta pentru BBC.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor a spus: „Deși acordarea licențelor de taxi este responsabilitatea autorităților locale, continuăm să lucrăm cu grupuri din branșă pentru a aborda preocupările legate de potențialele lipsuri”.

De asemenea, ministerul intenționează să revizuiască regulile de acordare a licențelor, dar consultările în acest sens nu vor avea loc până anul viitor.


…Numărul șoferilor de taxi din Marea Britanie s-a redus la jumătate după pandemia de coronavirus…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
Exit mobile version