in

Ar putea fi o lovitură serioasă pentru UE. O companie importantă se mută din Olanda în Marea Britanie

olanda marea britanie

Compania anglo-olandeză din sectorul petrolului și gazelor naturale Royal Dutch Shell a anunțat că intenționează să-și mute sediul în Marea Britanie, provocând indignare în Olanda, țară care riscă astfel să piardă cea mai mare compania a sa, relatează AFP, citată de ziare.com.

Conform unui comunicat emis de Royal Dutch Shell, această societate dorește să-și simplifice structura și să-și “alinieze reședința fiscală cu țara în care este înregistrată”, respectiv Marea Britanie, unde ar urma să-și mute toate forurile de conducere.

Un motiv menționat la o conferință cu investitorii de președintele Consiliului de Administrație, Andrew Mackenzie, este menținerea în Olanda a unei taxe pe dividende, a cărei eliminare a fost avută în vedere de guvernul premierului Mark Rutte, demers la care însă acesta a renunțat în anul 2018.

Marea Britanie pierde din Brexit de 178 de ori mai mult decât câștigă din noile acorduri comerciale

Guvernul olandez a transmis, prin ministrul afacerilor economice, Stef Blok, că “regretă profund” și este “surprins în mod neplăcut” de decizia societății Royal Dutch Shell.

„Suntem în discuții cu Shell cu privire la implicațiile acestui transfer în materie de locuri de muncă, investiții și caracter strategic sau de durabilitate”, a adăugat ministrul olandez.

Această mutare ar priva Olanda de cea mai mare companie a sa, din al cărei nume ar urma să fie eliminat “Royal Dutch”, rămânând doar “Shell”.


Anunțul a fost intens mediatizat luni de mass-media olandeze, care au deplâns pierderea a încă unei companii majore, după Unilever, un alt grup anglo-olandez care în contextul politic post-Brexit a optat pentru o societate-mamă unică bazată la Londra.


…Ar putea fi o lovitură serioasă pentru UE. O companie importantă se mută din Olanda în Marea Britanie…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

romanca Adrian-Murphy

Verdict final pentru românca implicată în uciderea dansatorului Adrian Murphy. Cât va sta după gratii

sinucigaș Liverpool

Atacatorul sinucigaș din Liverpool. Un siriano-irakian de 32 de ani solicitant de azil în Marea Britanie