in

O nouă criză amenință Marea Britanie. Benzinăriile raționalizează combustibilul

criză Marea Britanie

O nouă criză amenință Marea Britanie, mai mult de 100 de firme care se ocupă cu distribuția combustibilului anunțând o lipsă a acestuia, iar unele dintre ele fiind nevoite să se închidă.

Unele benzinării din Marea Britanie au fost forțate să se închidă după ce lipsa la nivel național de șoferi profesioniști le-a lăsat fără combustibil.

British Petroleum a anunțat, joi, 23 septembrie, că aproximativ 100 din stațiile sale nu aveau cel puțin un fel de combustibil, iar mai multe au fost forțate să se închidă complet din cauza lipsei posibilităților de livrare.

Esso a declarat că un număr de stații de benzină operate lângă magazinele Tesco Express au fost afectate, în timp ce altele care aparțin lanțului de supermarketuri sufereau, de asemenea, de lipsuri, arată The Guardian.

Deși Guvernul britanic a spus că „nu există lipsă de combustibil”, companiile solicită un sistem de vize pentru ajuta la satisfacerea cererii pentru mai mulți lucrători în ferme, în fabrici și în firmele de transport.

Rod McKenzie, de la Asociația de Transport Rutier, a acuzat miniștrii că au permis ca lucrurile să se înrăutățească în ultimele luni.


El a spus că o măsură „pe termen foarte scurt” ar putea permite conducătorilor auto să intre pe o listă de locuri de muncă a „vizelor sezoniere” pentru lucrătorii străini.

Criza energiei în Mare Britanie: Facturile la gaze și electricitate vor sări în aer de luna viitoare. Sute de mii de familii vor avea de suferit

Un purtător de cuvânt al BP și-a cerut scuze pentru orice inconvenient, adăugând: „Ne confruntăm cu probleme de aprovizionare cu combustibil la unele dintre stațiile noastre de vânzare cu amănuntul din Marea Britanie și, din păcate, am unele dintre ele sunt închise din cauza lipsei atât a benzinei fără plumb, cât și a motorinei”.

Guvernul: „Nu există criză de combustibil în Marea Britanie”

Purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat că premierul a recunoscut că există probleme în mai multe industrii și că guvernul a lucrat îndeaproape cu liderii de afaceri pe parcursul acestei săptămâni pentru a rezolva problemele.

„Este important să menționăm că nu există lipsă de combustibil, așa că oamenii ar trebui să cumpere în continuare ca de obicei. [Pentru] combustibil, ca și în produsele alimentare, avem un lanț de aprovizionare foarte rezistent și robust. Deci, după cum spun, oamenii ar trebui să continue să cumpere combustibil ca de obicei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului.

Laburistul Jim McMahon, ministrul din umbră pentru Transporturi, a condamnat ceea ce el a numit „o criză care se înrăutățește rapid, în care guvernul nu a reușit să țină seama de avertismentele venite timp de un deceniu”.


…O nouă criză amenință Marea Britanie. Benzinăriile raționalizează combustibilul…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 3.2]

reguli de călătorie

Marea Britanie acuzată de „rasism, discriminare, xenofobie” din cauza noilor reguli de călătorie

spitalele sunt pline

Țările europene, îngrijorate de rata mică de vaccinare din România: „Spitalele sunt pline, românii nu se vaccinează”