in

O parte din Marea Britanie se îndreptă din nou spre lockdown. De vineri se interzice vânzarea alcoolului, localurile se închid la 18.00

Pub-urile galeze vor fi obligate să închidă la ora 18:00, iar vânzarea alcoolului va fi interzisă de vineri, întrucât țara este cufundată într-un nou lockdown, la doar câteva săptămâni după încheierea ultimelor restricții.

Primul ministru al Țării Galilor, Mark Drakeford, a subliniat o serie de măsuri pentru sectorul ospitalității, după o creștere accentuată a infecțiilor cu coronavirus, în special în rândul persoanelor sub 25 de ani.

Pub-urile, barurile și restaurantele vor fi deschise doar până la ora 18:00 și nu li se va permite să servească băuturi alcoolice în conformitate cu un sistem care este deja în vigoare în Scoția.

În cadrul noului program, cinematografele, sălile de bowling și alte spații de divertisment se vor închide, de asemenea, însă magazinele neesențiale, frizeriile, sălile de sport și centrele de agrement pot rămâne deschise.

155 de protestatari anti-lockdown arestați la Londra. Lupte cu poliția în centrul capitalei

Țara Galilor a fost în lockdown între 23 octombrie și 9 noiembrie, dar numărul cazurilor de coronavirus a crescut de la 160 la 210 la suta de mii de locuitori, în ultimele 10 zile, o creștere de 31%.


Premierul Drakeford a declarat într-o conferință de presă a guvernului galez că infectările cu coronavirus „accelerează în Țara Galilor”, iar ceea ce s-a obținut în timpul restricțiilor de 17 zile este pe cale să se piardă.

El a spus că, dacă nu se iau măsuri acum, numărul persoanelor infectate din spitalele din Țara Galilor ar putea ajunge la 2.200, până pe 12 ianuarie. Restricțiile vor fi revizuite până pe 17 decembrie și apoi la fiecare trei săptămâni.

Drakeford i-a avertizat pe oameni să nu încerce să „fenteze” regulile, după ce poliția galeză a anunțat că a amendat vizitatorii englezi în weekend care s-au strecurat peste graniță pentru a cumpăra chilipiruri de Black Friday.

În 24 de ore, Poliția din Țara Galilor de Sud a raportat oprirea a 110 șoferi din Anglia, dintre care 12 au fost amendați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Regina Elisabeta II a Marii Britanii renunță la majoritatea atribuțiilor sale. Ce rol va primi Prințul Charles în aceste condiții

Săptămână „majoră” pentru discuțiile dintre Marea Britanie și UE