in

O pisică este primul animal de companie din Marea Britanie infectat cu COVID-19

O pisică din Marea Britanie a devenit primul animal de companie din această țară care s-a infectat cu COVID-19, după ce a luat virusul de la proprietarii săi.

Surse din guvernul britanic au declarat că felina, din Anglia, a prezentat simptome respiratorii, inclusiv reducerea respirației.

Atât pisica, cât și proprietarii ei, s-au recuperat complet și nu a existat nicio transmisie a virusului către alte animale sau persoane din gospodărie, scrie Daily Mail citând surse din sănătate.

Primul câine din lume care a fost infectat cu coronavirus a murit după ce a fost declarat sănătos și s-a întors acasă la proprietarul său din Hong Kong.

În timp ce oamenii stau izolaţi în case, animalele sălbatice au ieșit pe străzile orașelor pustii

Patrupedul fusese pus în carantină la o unitate guvernamentală, dar s-a întors acasă în weekend.

Pisica a fost testată la laboratorul Agenției pentru Sănătate Animalelor și Plantelor (APHA) din Weybridge, miercurea trecută, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că nu există dovezi care să sugereze că animalul a fost implicat în transmiterea bolii către proprietarii săi.

Și au adăugat că nu există nici o dovadă că animalele de companie sau alte animale domestice sunt capabile să transmită virusul oamenilor.

Sfatul de la Autoritatea pentru Sănătate Publică din Anglia este ca oamenii să se spele pe mâini în mod regulat, inclusiv înainte și după contactul cu animalele.

Lazio, români exploatați mai rău ca animalele: ”În timpul zilei de lucru, aveam pauză doar jumătate de oră”
români eliberaţi din puşcării

700 de români acuzați de omor, viol sau tâlhărie au fost eliberaţi din puşcării. Trei au scăpat de condamnările pe viață

Anglia: O singură persoană amendată de polițiști pentru nerespectarea carantinei la sosirea în țară