in

O româncă a născut un băieţel într-un avion ce călătorea pe ruta Marea Britanie-România, aterizare de urgență la Praga

foto – 1

Minune în cer, în ultima zi a anului. O româncă a născut un băieţel la 10 kilometri deasupra Pământului, într-un avion ce călătorea pe ruta Marea Britanie-România. Avionul a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Praga, acolo unde echipele de salvare i-au transportat pe mămică şi copil la maternitate.

Un zbor ce părea a fi ca oricare altul s-a transformat într-o aventură de neuitat pentru membri echipajului şi pasageri. “Când mai avea doar o oră până să ajungă la Bucureşti, pilotul i-a informat pe reprezentanţii aeroportului din Praga că trebuie să aterizeze de urgenţă din cauza unei naşteri. Imediat, atât mama cât şi copilul au fost transferaţi la o clinică din capitala cehă. Cursa a fost reluată după aproximativ 45 de minute”, spune Greta Neagu, reporter Observator.

O româncă a născut un băieţel într-un avion

La ora 1 şi 14 minute, paramedicii de la serviciul de urgenţă al aeroportului ţineau în braţe copilaşul de două kilograme şi 750 de grame şi o lungime de 47 de centimetri. “O barză a zburat pe la noi, pe aeroportul din Praga, în cursul nopții. Sunt bucuros că atât mama, cât și copilul, sunt bine și le doresc multă sănătate”, a transmis directorul aeroportului din Praga. La ora 2, avionul şi-a reluat cursa spre Bucureşti, unde a ajuns cu bine, în timp ce mămica şi băieţelul au rămas în Cehia şi au fost transportaţi la spital.

“Noi la bord avem inclusiv un certificat de naştere care este semnat de comandant. Conform Codului Aerian, comandantul poate îndeplini această formalitate de a semna un certificat de naştere”, spune Emil Dobrovolschi, pilot.

Părinţii au 3 variante pentru cetăţenia copilului

Părinţii vor decide, până la urmă, dacă băieţelul va fi cetăţean ceh, român sau maghiar, după ţara de origine a companiei aeriene. O problemă este dacă românca a născut prematur sau la termen. Dacă se dovedeşte că proaspăta mămică a urcat în avion ştiind că a depăşit termenul de 34 de săptămâni, impus de companie, familia ar putea fi fi trasă la răspundere pentru perturbarea zborului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

S-a întors din Marea Britanie pentru a face afaceri în România

Un român din Marea Britanie s-a întors în România și a pornit de la zero. Acum are 200 de angajați și o frumoasă cifră de afaceri

netflix pierde clienti

Netflix va pierde 700.000 de clienți din Marea Britanie în doi ani. De ce atât de mulți britanici renunță?