in

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: „Oamenii nu ar trebui să își schimbe planurile de Crăciun”

Ministrul Sănătății din Marea Britanie: „Oamenii nu ar trebui să își schimbe planurile de Crăciun”

Guvernul pare să ofere sfaturi contradictorii, ministrul Sănătății spunând că oamenii pot merge în continuare la petrecerile de Crăciun și la spectacole, după ce secretarul de stat din același minister a spus că ar trebui să evitate întâlnirile.

Ieri dimineață, șefa Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, dr. Jenny Harries, a spus că oamenii ar trebui să evite socializarea înainte de Crăciun.

Întrebat despre acest lucru, ministrul Sănătății, Sajid Javid, a spus că „oamenii ar trebui să continue să se comporte în felul în care plănuiau să se comporte de Crăciun”.

El a spus că va face un test de flux lateral înainte de a participa la o petrecere de Crăciun, dar ar fi făcut-o oricum și înainte de apariția variantei Omicron, scrie Sky News.

Vaccinurile vor rămâne „probabil” eficiente

Javid a mai spus că este „posibil” ca vaccinurile actuale să fie mai puțin eficiente împotriva noii variante Omicron – dar, mai optimist, el a spus că „probabil” vor oferi în continuare protecție împotriva bolilor severe.

Marea Britanie combate varianta Omicron printr-o nouă campanie de vaccinare

Vorbind cu Kay Burley de la Sky, el a spus că lansarea programului de rapel este „cel mai important lucru pe care îl putem face pentru a ne proteja”, deși a recunoscut că este o „cerere uriașă” pentru NHS.

Între timp, el a spus că oamenii de știință vor trebui să stabilească dacă noua variantă este mai periculoasă decât Delta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]

Românii din Marea Britanie cântă „Deșteaptă-te, române” îmbrăcați în port național

Medicii de familie din Marea Britanie primesc 15 lire sterline pentru fiecare persoană vaccinată

Medicii de familie din Marea Britanie primesc 15 lire sterline pentru fiecare persoană vaccinată