in

Oligarh de origine ucraineană, găsit mort în locuința sa din sud-estul Angliei

Oligarh de origine ucraineană, găsit mort în locuința sa din sud-estul Angliei

Un oligarh de origine ucraineană care a făcut avere din vânzarea de petrol și gaz a fost găsit mort în locuința din Surrey, Anglia.

Poliția a transmis că circumstanțele morții nu sunt clare, dar că moartea sa nu este considerată suspectă, relatează The Guardian.

Corpul lui Mikhail Watford, 66 de ani, a fost descoperit în locuința sa situată într-o zonă exclusivistă din zona Surrey, sud-estul Angliei.

Acesta a murit în ziua în care premierul britanic a anunțat în Camera Comunelor că urmează să  publice o listă completă a persoanelor asociate regimului lui Putin și că o mare parte dintre acestea vor fi vizate de sancțiuni.

„Am primit un apel în jurul orei prânzului, luni, 28 februarie, cu privire la descoperirea trupului unui bărbat într-o locuință din Portnall Drive, Wentworth. A fost chemată o ambulanță, dar, din păcate, bărbatul în vârstă de peste 60 de ani, a fost declarat mort. Rudele sale apropiate au fost anunțate și primesc sprijinul ofițerilor specializați. Ancheta privind circumstanțele morții e în desfășurare, dar momentan nu avem motive să credem că sunt suspecte”, a transmis poliția din Surrey.

The Sun citează un prieten al familiei  care crede că Watford ar fi putut fi tulburat din pricina războiului din Ucraina.

„Momentul morții și invazia Ucrainei sigur nu sunt o coincidență”, a spus acesta. Un asociat al oligarhului a declarat la rândul său că decesul „naște întrebări” după ce au mai existat morți suspecte ale unor oameni de afaceri de naționalitate rusă în Marea Britanie.

Mihail Tolstoşeia s-a născut în fosta URSS

Numele adevărat al lui Watford este Mihail Tolstoşeia și s-a născut în 1955 în Ucraina, când țara făcea parte din URSS.

Poreclit Mișa, acesta și-a schimbat numele într-unul englez după ce s-a mutat în Regatul Unit, potrivit Sunday Times.

Marea Britanie mai dă o lovitură oligarhilor ruși. Ce lege se votează azi în parlamentul de la Londra

Potrivit publicației britanice, a considerat că a avut  o copilărie confortabilă în Ucraina sovietică unde a locuit într-un apartament cu patru dormitoare și familia sa a avut mașină.

Viața de atunci „era echivalentă cu a călători în zilele noastre într-un avion privat”, declară el într-un interviu din 2015.

Mama sa, despre care tabloidul britanic „The Sun” a scris că locuia într-un apartament din vila sa și care era acasă când trupul său a fost descoperit, ar fi insistat să-și tină buletinul sovietic într-un seif.

„Crede cu putere că în Ucraina și Rusia vor reveni la putere comuniștii. Între timp, se bucură de o viață modestă pe banii fiului său capitalist. Și ne rugăm ca visul ei să nu se împlinească niciodată”, declara Watfod pentru Sunday Times.

Miliardarul a avut trei copii, un băiat din prima căsătorie, respectiv o fiica și un fiu din mariajul cu soția estonă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.7]

Fostul căpitan al lui Chelsea Londra îl apără pe Abramovici și stârnește indignarea în Camera Comunelor. Ce fotografie a publicat John Terry

Fostul căpitan al lui Chelsea Londra îl apără pe Abramovici și stârnește indignarea în Camera Comunelor. Ce fotografie a publicat John Terry

CENTRALA NUCLEARĂ de la Zaporojie, bombardată de RUȘI. Boris Johnson: „PUTIN amenință siguranța Europei”

CENTRALA NUCLEARĂ de la Zaporojie, bombardată de RUȘI. Boris Johnson: „PUTIN amenință siguranța Europei”