in

Ovații pentru Ucraina în Camera Comunelor. Boris Johnson: „Putin a subestimat forța extraordinară a poporului ucrainean”

Ovații pentru Ucraina în Camera Comunelor. Boris Johnson: „Putin a subestimat forța extraordinară a poporului ucrainean”

Ambasadorul ucrainean Vadym Prystaiko, prezent în Camera Comunelor de la Londra, în această după-amiază, a primit ovații din partea tuturor parlamentarilor, atunci când a fost anunțat, mai multe persoane purtând din solidaritate culorile drapelului ucrainean.

Adresându-se ambasadorului, Sir Lindsay Hoyle a spus: „De obicei nu permitem aplauze în această cameră, dar cu această ocazie, dorim, pe bună dreptate, să demonstrăm respectul și sprijinul nostru pentru țara dumneavoastră și pentru poporul său, în cele mai dificile momente”.

Premierul britanic Boris Johnson este și el prezent azi, 2 martie, în Camera Comunelor, pentru a răspunde la întrebările deputaților, care probabil se vor concentra în mod semnificativ asupra crizei din Ucraina.

Jurnalistă ucraineană, în lacrimi în fața lui Boris Johnson: „Copiii, nu avioanele, protejează NATO de rachete și bombe”

Adresându-se Camerei Comunelor, el a spus: „Putin a calculat greșit grav, în atacul său detestabil asupra unei națiuni suverane, el a subestimat forța extraordinară a poporului ucrainean și unitatea și hotărârea lumii libere în a face față barbarii sale”.

După aceea, Johnson le-a cerut celor care votează în Adunarea Generală a ONU să „condamne Rusia” și „să ceară ca Putin să-și cheme înapoi tancurile”, scrie Sky News.

El a spus: „Dacă el va dubla trupele, atunci o vom face și noi, sporind și mai mult presiunea economică și sprijinind Ucraina cu bani, cu arme și cu asistență umanitară.”

„Suntem cu siguranță hotărâți să facem tot ce putem pentru a-i ajuta pe ucrainenii care fug de teatrul conflictului”, a mai spus Johnson.

Liderul opoziției laburiste, Sir Keir Starmer, a spus că țara este „unită în sprijinul nostru pentru poporul ucrainean în fața agresiunii ruse”.

El a adăugat: „Suntem cu toții înspăimântați de filmările șocante care au apărut în ultimele zile, trebuie să-i oprim lui Putin și pe cei care îi susțin regimul”.

El a continuat menționând cazul lui Roman Abramovici, întrebând „de ce naiba nu primește el” sancțiuni.

Boris Johnson a spus că nu este „potrivit” ca el să comenteze cazuri individuale „în această etapă”.


…Ovații pentru Ucraina în Camera Comunelor. Boris Johnson: „Putin a subestimat forța extraordinară a poporului ucrainean”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Un român a încercat să introducă arme în Marea Britanie

Un român a încercat să introducă arme în Marea Britanie

Prețurile produselor din Marea Britanie, cea mai rapidă creștere din ultimul deceniu

Prețurile produselor din Marea Britanie, cea mai rapidă creștere din ultimul deceniu