in

Parlamentari britanici cer să se renunțe la Brexit


Mai mulți parlamentari britanici, de la diferite partide, propun ca în Camera Comunelor să se aleagă între părăsirea UE fără un acord sau renunțarea totală la Brexit.

„Dacă niciun Acord și revocarea [articolului 50] sunt tot ceea ce rămân, ea [premierul Theresa May] trebuie să le prezinte deputaților posibilitatea de a alege dintre acestea două”, a scris pe Twitter parlamentarul Jo Maugham.

La rândul său, deputatul conservator Nigel Evans i-a cerut premierului Theresa May să facă miercuri o declarație referitoare la data la care va demisiona, în opinia sa acest lucru având menirea de a-i convinge membrii Partidului Conservator mai reticenți să susțină acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Evans a declarat pentru BBC că a încurajat-o pe Theresa May „să prezinte calendarul plecării ei” din fruntea Guvernului, cu ocazia dezbaterii ce va avea loc miercuri seară în parlamentul britanic.

Parlamentarii britanici au votat luni seară un amendament care le permite să influențeze procesul Brexit, amendament în baza căruia vor organiza o serie de voturi orientative asupra formei pe care trebuie să o ia ieșirea din UE – menținerea pe piața unică, un nou referendum sau chiar anularea ieșirii din UE.

Votul a avut loc în timp ce premierul Theresa May caută sprijin pentru a obține adoptarea acordului său negociat cu Bruxellesul, respins de două ori de parlamentari, dar de care depinde ieșirea ordonată din Uniunea Europeană la 22 mai.
Românul traficant de vietnamezi, condamnat. Judecătorul: „Camionul tău e ca o corabie pentru sclavi”

Soprană britanică obligată să își schimbe rochia din cauză că avea o ținută „provocatoare” pro-UE