Menu
in

Parlamentarii britanici dau undă verde pentru LOCKDOWN. 34 de conservatori votează împotriva guvernului. Capul revoltei: fostul premier Theresa May

Parlamentarii aprobă noul lockdown național, în ciuda răzvrătirii a 34 de conservatori, în frunte cu fostul premier Theresa May care îl atacă pe Boris Johnson pentru cifrele „greșite” de 4.000 de morți pe zi anunțate pentru a susține restricțiile.

Restricțiile au fost aprobate cu o marjă de 516 la 38, în Camera Comunelor și vor intra în vigoare la miezul nopții.

Cu toate acestea, Boris Johnson a avut parte de o dezbatere furtunoasă de trei ore în care o mulțime de conservatori au condamnat acțiunea unii au votat împotriva ei, iar alții s-au abținut.

În schimb, guvernul a primit sprijin masiv din partea laburiștilor.

34 dintre cei care au votat împotrivă erau deputați conservatori. De asemenea, parlamentarii DUP s-au opus lockdownului.

Fostul premier, Theresa May, a făcut o evaluare a modului în care Johnson a tratat situația, spunând că o afirmație controversată conform căreia decesele ar putea atinge 4.000 pe zi până luna viitoare a fost greșită.

LOCKDOWN 2.0: Cuplurile și familiile nu vor avea voie să intre împreună în supermarketuri

Ea a spus că Johnson – care a ieșit din încăpere atunci când a început să vorbească Theresa May – trebuie ia în considerare mai multe examinări, avertizând că restricțiile naționale extraordinare care intră în vigoare la miezul nopții vor „spulbera speranța”. În cele din urmă, doamna May s-a abținut de la vot.

May și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la lipsa datelor cu privire la costul deciziilor guvernamentale cu privire la Covid-19, inclusiv în ceea ce privește sănătatea mintală, abuzurile domestice, tratamentele non-Covid-19, „posibil mai multe sinucideri” și economia.

Record de morți în Marea Britanie. Cel mai mare număr zilnic din luna mai: 492 de decese în 24 de ore

Premierul Boris Johnson a spus că nu s-a gândit niciodată că va impune astfel de măsuri draconice – inclusiv să ordone oamenilor să rămână acasă și să închidă magazinele neesențiale, barurile și restaurantele pentru o lună.

Dar el a spus că s-a „confruntat” cu perspectiva ca NHS să se „prăbușească” sub numărul mare al pacienților cu coronavirus și că a analizat experiența sumbră a țărilor europene care suferă un alt vârf al pandemiei.

„Nu sunt pregătit să risc cu viața poporului britanic”, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version