in

Parlamentul britanic preia controlul asupra Brexit. Este posibil să aibă loc alegeri anticipate în Marea Britanie


Parlamentarii britanici au votat, luni seară, un amendament în care au decis să preia controlul asupra procesului de ieșire a Marii Britanii din UE, potrivit BBC.

Parlamentarii britanici au decis această măsură fără precedent în încercarea de a găsi o metodă de compromis pentru impasul cu Uniunea Europeană.

Decizia parlamentarilor este o dovadă că prim-ministrul Theresa May și-a pierdut autoritatea, deși a declarat luni că Guvernul nu va fi legat de așa-numitul „vot indicativ” de miercuri. Amendamentul a fost votat cu un raport de voturi de 329, în timp ce 302 parlamentari au votat împotrivă.

Treizeci de parlamentari conservatori au votat luni seară împotriva propriului guvern, trei dintre aceștia, și anume Richard Harrington, Alistair Burt și Steve Brine, demisionând din funcțiile deținute în Cabinetul May, în urma votului.

Secretarul laburist Keir Starmer a descris înfrângerea Guvernului de luni ca fiind „umilitoare”. „O altă înfrângere umilitoare pentru prim-ministru, care a pierdut complet controlul asupra partidului său, asupra cabinetului și asupra procesului de Brexit”, a transmis parlamentarul pe Twitter.

Parlamentarii urmează să voteze un amendament privind cererea unei noi prelungiri a Brexit, dacă acordul nu va fi aprobat până la 5 aprilie.

Membrii Parlamentului urmează să voteze miercuri mai multe opțiuni de gestionare a Brexit, printre care o relație mai apropiată cu Bruxellesul, ca mai apoi să împingă Guvernul spre opțiunea acceptată.

Amendamentul votat a fost propus de parlamentarul conservator Oliver Letwin, după ce Theresa May a recunoscut că încă nu există suficientă susținere în Parlament față de acordul negociat cu oficialii Uniunii Europene.
Martor în dosarul Țăndărei: „Traficanții dădeau mită polițiștilor de frontieră pentru a trimite microbuze cu copii la cerșit în Anglia”

Șoferi români de TIR transportau imigranți ilegali în Marea Britanie. Ademeniți cu valize cu bani