in

Parlamentul britanic refuză să supună la vot acordul lui Boris Johnson pentru Brexit

Parlamentul britanic a refuzat, din nou, luni, să supună la vot noul acord pentru Brexit. Sâmbătă, Boris Johnson mai făcuseră o încercare de a trece Acordul prin Parlament, dar și atunci tot fără succes. Luni, speaker-ul Camerei Comunelor, John Bercow, a refuzat să pună pe ordinea de zi o nouă solicitare a Guvernului de a vota acordul pentru Brexit negociat de Boris Johnson.

John Bercow a motivat că membrii Parlamentului s-au exprimat deja pe marginea acestui subiect sâmbătă, iar o nouă dezbatere pe această temă ar fi „redundantă”.

Sâmbătă, parlamentarii britanici au votat ca acordul pentru Brexit să nu fie votat înainte de a fi adoptate legile necesare pentru implementarea lui. În plus, anterior ei votaseră un amendament prin care au cerut amânarea Brexit până la 31 ianuarie 2020, dacă Acordul pentru Brexit nu primește votul Parlamentului. O scrisoare în acest sens a fost trimisă deja către liderii europeni de către Guvern, numai că ea nu a fost semnată și de premier, care susține în continuare că nu dorește o amânare a Brexit și că țara sa va părăsi Uniunea la sfârșitul acestei luni.

De altfel, s-ar putea ca Londra să nici nu obțină această amânare. Mai mulți lideri ai Uniunii Europene, printre care Emmanuel Macron, au spus deja că nu sunt de acord cu acest scenariu.

Farage îndeamnă parlamentul britanic să respingă noul acord și să se organizeze alegeri anticipate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


UE va acorda o nouă prelungire dacă acordul Brexit nu trece de Parlament

Condamnat la 20 de ani de închisoare în UK pentru că a violat o tânără cu dizabilităţi, în România i se reduce pedeapsa!