in

Parlamentul European a aprobat rezoluția Brexit: Marea Britanie are de plată 60 de miliarde de euro. Farage: „Vă comportați ca MAFIA! Nu mai cumpărăm autoturisme germane”

60 de miliarde de euro este factura pe care Trezoreria Regatului Unit va trebui să o onoreze pentru ca țara să poată părăsi Uniunea Europeană. Acest lucru este prevăzut și în rezoluția care detaliază liniile negocierii cu Marea Britanie aprobată astăzi, 5 aprilie, cu o largă majoritate, de Parlamentul European.

Rezoluția a trecut cu 516 voturi pentru, 133 împotrivă și 50 de abțineri.

„Noi nu căutăm să pedepsim Marea Britanie, dar îi cerem să își îndeplinească angajamentele și întreprinderile sale în calitate de membru al Uniunii Europene, pur și simplu”, a declarat Michael Barnier, negociatorul pentru Brexit.

Votul a stârnit o reacție nervoasă din partea partidelor extremiste din Parlamentul European, în special a UKIP. Europarlamentarul Nigel Farage a comparat UE cu Mafia: „Tot ce pot spune este: Slavă Domnului că plecăm! Vă comportați precum Mafia – credeți că suntem ostatici. Suntem liberi să plecăm!“, a declarat la Strasbourg fostul lider UKIP.
Farage a mai spus în discursul săudin Parlamentul European că miercuri, 29 martie, a fost o zi istorică pentru Marea Britanie, iar activarea articolului 50 a fost „un act aplaudat de sute de milioane de oameni din întreaga lume.”

Fostul lider UKIP a mai spus că dacă UE va impune tarife asupra exporturilor din Marea Britanie, atunci britanicii vor boicota produsele europene. De asemenea, el a mai afirmat că britanicii nu trebuie neapărat să cumpere autoturisme germane, să bea vin franțuzesc și să mănânce ciocolată belgiană pentru că există o grămadă de alte țări care pot aduce astfel de produse în Marea Britanie.

Tot în rezoluția adoptată de Parlamentul European se mai arată că doar Curtea Europeană de Justiție va fi responsabilă pentru soluționarea oricăror probleme juridice apărute în perioada de tranziție, nefiind posibilă „nicio ofertă specială pentru Londra”. În actul adoptat azi se mai arată că PE are dreptul să respingă orice afacere viitoare între UE și Marea Britanie.

Cele 60 de miliarde de euro înseamnă: angajamente bugetare restante, datorii la pensii, garanții de împrumuturi și cheltuieli pentru proiectele europene din Marea Britanie.

Germania, tranșantă în problema Brexit. „Este iresponsabil!”

Declarații incredibile din partea conservatorilor. „Theresa May e pregătită să intre în război cu Spania pentru Gibraltar ”

Reacții ale liderilor europeni după declanșarea oficială a Brexit-ului: „Va fi dureros pentru britanici”

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a primit scrisoarea de retragere: „Deja ne e dor de Marea Britanie”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer român, introducea ilegal imigranți afgani în Marea Britanie. Au cerut azil, românul a ajuns la închisoare

Carnagiu pe şoselele din România. Numărul morților în accidente rutiere, dublu față de UE