in

Patronii britanici, disperați din cauza lipsei forței de muncă. Cer modificarea legilor Brexit

patroni britanici disperați

Patronii britanici de ferme, lanțuri de magazine și restaurante fast-food din Marea Britanie cer relaxarea legilor Brexit privind imigrația.

Surse din Guvernul de la Londra, citate de The Times, arată că lista profesiilor unde angajații nu mai sunt de găsit ar putea fi revizuită mai repede. Iar angajatorii vor putea lua mai ușor lucrători din alte state.

Mulți patroni de cafenele, restaurante și magazine din Marea Britanie au dificultăți din cauza lipsei de forță de muncă.

De pildă, la categoria „șoferi de camion” deficitul ar fi de 100.000 de profesioniști. Brexitul și impactul pandemiei asupra circulației forței de muncă sunt responsabile pentru această criză fără precedent.

Joel Berkowitz, unul dintre patronii britanici afectați de Brexit: „Există o cerere masivă de joburi din partea șoferilor de camioane din UE, iar țara noastră are nevoie urgentă de ei. Riscăm penurii în cascadă. Nu doar de bunuri, dar și dacă le primim, nu are cine să le livreze”.

Marea Britanie, un milion de locuri de muncă libere, salariile la niveluri record

Pentru ca sunt prea putini șoferi de camion, companii precum McDonald’s, KFC, brutăriile Greggs și rețeaua de restaurante Nando au probleme cu aprovizionarea.


Săptămâna trecută, McDonald’s a scos milkshake-ul din meniu, în toate restaurantele din Marea Britanie, pentru ca nu au mai existat ingrediente. 

Ieșirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii a însemnat pierderea unui uriaș rezervor de mână de lucru. Sute de mii de imigranți au plecat începând cu primăvara lui 2020.

Înainte de Brexit, în jur de 25% din personalul angajat în regat industria ospitalității – și aproape 40% în cazul capitalei – provenea din alte state europene.

Oli Pascall, director Clock House Farm: „Eu, ca fermier, sunt foarte dornic să angajez autohtoni, dar pur și simplu nu se prezintă doritori”.

Tom Bradshaw, vicepreședinte uniunea națională a fermierilor: „Dacă ne referim la fermele de porci, blocajul este enorm. Săptămânal, cam 15.000 dintre porcii care ar trebui sacrificați nu sunt tăiați pentru că nu sunt măcelari care să-i tranșeze. Iar efectele sunt în lanț. La fel stau lucrurile și la fermele de păsări, nu sunt angajați care să proceseze carnea”.

Lipsa fără precedent de personal și materie primă afectează eforturile de relansare economică a Marii Britanii după șocul dat de pandemie.


Patronii britanici, disperați din cauza lipsei forței de muncă. Cer modificarea legilor Brexit…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3]

gabriel cotabiță concerte Londra

Gabriel Cotabiță cântă pentru prima dată pentru românii din Londra. Marile hituri ale artistului vor răsuna live, în două spectacole UNICE

O nouă tulpină COVID amenință Anglia. Ar putea fi mai infecțioasă și rezistentă la vaccinuri