Menu
in

Perioada recoltei în Marea Britanie. Valuri de români vin la cules de mere în Irlanda de Nord. Fermierii, avertizați



Producătorii de mere din Irlanda de Nord au fost avertizați că pot fi atrași în infracțiuni prin angajarea „sclavilor moderni” în timpul recoltei de toamnă.

Gangmasters & Labour Abuse Authority (GLAA) a emis un avertisment către toți producătorii locali de mere, după ce grupurile de cetățeni români au sosit în Irlanda de Nord în căutare de muncă în zonele Lurgan și Portadown, potrivit Farming Life.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției a avertizat că sclavia modernă este o realitate în Irlanda de Nord și a îndemnat comunitatea agricolă să aducă în centrul atenției astfel de practici. „Infractorii implicați în această activitate dezgustătoare încearcă să reducă bărbații și femeile la statutul de marfă și să îi priveze de drepturile fundamentale ale omului”, a declarat acesta.

„Ca angajatori responsabili, vă rugăm să vă asigurați că voi și fermierii voștri sunteți vigilenți, în special în perioada de recoltare și aveți grijă la orice semne care ar indica faptul că lucrătorii zilieri sunt forțați sau exploatați”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cifrele pentru primele șase luni ale acestui an arată că au existat 17 cazuri de „sclavie modernă” în Irlanda de Nord dintre care nouă cazuri de exploatare sexuală, șase de muncă forțată, unul de servitute domestică.

Cele mai multe victime ale traficului și exploatării în Irlanda de Nord au fost cetățenii români, chinezi, bulgari, britanici și lituanieni.

Fermierilor li s-a amintit faptul că, deși au nevoie urgentă de lucrători, sunt obligați să respecte obligațiile morale și legale atunci când angajează zilieri. Mulți dintre muncitorii traficați sunt exploatați de agenții care lucrează fără licență în sectorul merelor și ciupercilor și în industria alimentară.

Românii sosesc în Irlanda de Nord venind din Dublin și mulți dintre ei cunosc engleza puțin sau deloc. De multe ori, agenții oneroși îi obligă pe cei angajați să le plătească o taxă ce constă în salariul pe o săptămână. De asemenea, există cazuri în care oamenii nu sunt plătiți cu salariul minim, nu primesc ajutor și adesea trăiesc în condiții groaznic, înghesuiți în case, fără acces la tratamentul medical.

Acestor oamenii li se „spală creierele” și li se induce ideea că vor avea probleme dacă vorbesc cu poliția sau cu autoritățile.

Italia. Româncele, sclave ale secolului 21 la fermele din Sicilia. Obligate să întrețină relații sexuale cu patronii, pentru un loc de muncă

A murit ca un sclav la muncă în Germania. Românul nu primea apă și muncea fără pauze

Zeci de șoferi români din Bristol locuiesc într-un azil de bătrâni părăsit. Suspiciuni de sclavie modernă

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version