in

S-A FĂCUT ANUNȚUL OFICIAL: Data de la care persoanele vaccinate în România nu mai intră în carantină la întoarcerea în Anglia

Persoanele vaccinate în România și în celelalte țări din Uniunea Europeană nu mai intră în carantină la întoarcerea în Anglia. Excepție cei care sosesc din Franța, inclusiv cei care tranzitează această țară.

Secretarul pentru transporturi Grant Shapps a declarat că schimbarea cu privire la sosirile din SUA și UE va intra în vigoare începând de luni, 2 august, începând cu ora 4.00 dimineața.

Pasagerii trebuie să fi făcut ambele doze de vaccin autorizat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) sau de Food and Drug Administration (FDA), în SUA.

Ei vor fi în continuare obligați să facă un test, înainte de a ajunge în Anglia, alături de un test PCR în ziua a doua sau după ce au aterizat.

Shapps a anunțat, de asemenea, reluarea zborurilor internaționale.

Anunțul a venit după o ședință de operațiuni COVID, la care au participat principalii miniștri ai cabinetului Boris Johnson.

Ministerul Transporturilor a confirmat că regulile vor continua să se aplice pentru cei care sosesc din Franța și că măsurile anunțate miercuri „vor fi ținute sub control și vor fi ghidate de cele mai recente date”.

BREAKING NEWS! Guvernul britanic a decis: Persoanele vaccinate care vin din UE și SUA nu mai stau în carantină

Adjunctul liderului Partidului Laburist, Angela Rayner, a descris politica propusă de Guvern ca fiind „nesăbuită”.

Dar Grant Shapps a spus că schimbarea regulii este „progresul de care ne putem bucura cu toții”.

„Modificările se vor aplica persoanelor complet vaccinate cu un vaccin FDA sau EMA – vor trebui totuși să facă testul obișnuit înainte de plecare înainte de sosire și să facă un test PCR în ziua a doua de la sosirea în Anglia”, a declarat ministrul.

Shapps a adăugat că se așteaptă ca Statele Unite să devină mai relaxate în ceea ce privește intrarea britanicilor.

Ministrul Sănătății, Sajid Javid, a adăugat că schimbarea regulilor de carantină va fi un „impuls pentru economie” și este „sigură din punct de vedere al sănătății publice”.

„Prin redeschiderea călătoriilor fără carantină pentru călătorii care au fost complet vaccinați în țările europene și SUA, facem un alt pas pe drumul spre normalitate, care va reuni prietenii și familiile și va oferi un impuls întreprinderilor din Marea Britanie”, a spus Javid.


S-A FĂCUT ANUNȚUL OFICIAL: Data de la care persoanele vaccinate în România nu mai intră în carantină la întoarcerea în Anglia…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 2.4]

A vrut să urce în avion cu 2 milioane de lire sterline în bagaje. Scosese deja o sumă enormă din Marea Britanie

Noile reguli de călătorie din România spre Anglia, valabile începând cu 2 august 2021